Мороз почав розганяти прибульців. Ті скаржаться на "нездорові моменти"

Середа, 7 вересня 2005, 13:31

Лідери Харківського міського й обласного комітетів Соціалістичної партії розцінюють як розкол розпуск в обкомі і міськкомі, і вважають його антидемократичним.

На прес-конференції в понеділок перший секретар Харківського обласного комітету СПУ, депутат Володимир Гошовський повідомив, що 3 вересня політрада розпустила Харківський обласний і міський комітети партії.

Крім того, політрада виключила з партії самого Гошовського, першого секретаря Харківського міському СПУ Олександра Баличева, секретаря з організаційно-партійних питань Харківського обкому Миколу Марченка.

Гошовський заявив, що ці рішення є незаконними, оскільки суперечать статутові партії, законові про політичні партії, а також Конституції України. При цьому він заявив, що при ухваленні рішення не було висунуто "жодних претензій".

За словами депутата, 5 вересня відбулося засідання за участю перших секретарів районних партійних організацій Харківської області і Харкова, на якому ухвалене одноголосне рішення про осуд рішення політради і вимогу його скасування.

Баличев заявив, що в СПУ "не одна така проблемна регіональна організація, де панує не статутний, не програмний дух".

Зокрема, за його словами, аналогічні ситуації існують у Донецькій і Кіровоградській областях, де напередодні виборів у парламент "теж відбуваються нездорові для партії моменти".

Гошовський не зміг підтвердити, що розпуск Харківського обкому і міськкому СПУ пов'язаний з тим, що ці організації в ході президентських виборів 2004 року не виконували рішення партії. Він підкреслив, що при ухваленні даного рішення на політраді "не було названо жодних фактів, що були несумісні зі статутом і програмою СПУ".

За словами депутата, йому "дзвонять перші секретарі інших обкомів і кажуть, що нам необхідне відновлення в партії". Разом з тим, він відзначив, що про створення альтернативної Соцпартії "мова не йде".

Гошовський повідомив, що Харківська партійна організація почала всеукраїнську акцію зі збору підписів серед членів і прихильників Соцпартії на підтримку своїх вимог.

Харківська обласна і міська організація нараховує 7,5 тис. членів.

Гошовський обраний у Верховну Раду в окрузі №173 у Харківській області. Входив у фракції "Єдина Україна" (2002), "Народний вибір" (2002-2004), "Союз" (2004-2005), з 3 березня є членом фракції Соцпартії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування