Партія Ющенка і Рух розійшлися і об’єдналися задля місця на виборах

Середа, 7 вересня 2005, 13:32

Фракція "Наша Україна" розпалася на дві фракції "Народний союз Наша Україна" і Народний рух України.

Про це повідомив у вівторок перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк.

До фракції Народного Руху увійшло 14 колишніх членів фракції "Наша Україна".

Як пояснив депутат Борис Беcпалий, такий розподіл здійснено через те, що, відповідно до закону про вибори народних депутатів, партіям, що мають станом на 15 вересня свою фракцію в парламенті, надається перевага при формуванні тервиборчкомів. Таким чином, обидві партії зможуть мати своє представництво у виборчих комісіях.

Також віце-спікер Мартинюк оголосив про розпуск групи "Демократичні ініціативи", в складі якої залишилося 4 депутати з 14 необхідних.

Також Мартинюк оголосив про вихід депутата Плохого з групи "Демініціативи" та перехід до БЮТ, а також депутата Козловського з фракції НПУ до БЮТ.

Водночас прес-служба НСНУ з посиланням на слова голови фракції повідомила про створення НСНУ та НРУ міжфракційного об’єднання Блоку Віктора Ющенка "Наша Україна".

Як йдеться у повідомленні, міжфракційне об’єднання утворене "з метою підтримки курсу президента Віктора Ющенка, сприяння реалізації через парламентські механізми його політичної та економічної програм".

"Фракції й надалі підтверджують стратегічний характер своєї співпраці, який базується на спільності основних програмових засад та пріоритетності завдань демократичного розвитку держави в подальшій діяльності партій НСНУ та НРУ", - йдеться у повідомленні.

Основним завданням міжфракційного об’єднання, за словами прес-служби, є "погодження позицій фракцій з широкого кола питань, які виникають у процесі парламентської діяльності та політичного життя держави загалом".

Представники міжфракційного об’єднання заявляють, що воно є "відкритим до співпраці з усіма депутатськими фракціями та групами у Верховній Раді, які поділяють засади створеного міжфракційного об’єднання".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування