Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко попередили, що вона може не виконати бюджет

Середа, 7 вересня 2005, 13:36

Рахункова палата думає, що, переборовши проблеми у фінансовій і бюджетній сферах, уряд має всі шанси для виконання держбюджету-2005.

Про це говориться у висновку колегії рахункової палати щодо виконання державного бюджету за I півріччя 2005 року, повідомляє прес-служба відомства.

Аудиторами рахункової палати, зокрема, установлено, що в результаті вжитих урядом заходів, спрямованих на забезпечення економічного росту в поточному році і виведення економіки з тіні, залучені додаткові ресурси в державний бюджет, збільшені обсяги витрат, у першу чергу соціального напрямку, збільшені розміри заробітної плати і пенсій, зменшено державний борг.

У той же час відбувалося істотне уповільнення економічної діяльності, погіршення платіжної дисципліни і посилення інфляційних процесів.

Приріст реального валового внутрішнього продукту за I півріччя складав 4%, що в 3,3 рази нижче торішнього показника за цей період (13,2%) і в 2,1 рази - прогнозованого на поточний рік (8,2%).

Індекс споживчих цін (до грудня 2004 року) збільшився у звітному періоді на 6,4%, ціни на продовольчі товари - на 8,3%.

Податковий борг у звітному періоді збільшився в 1,3 рази і на 1 липня 2005 року перевищив 11,4 млрд.грн. При цьому платникам податків протягом січня-червня поточного року списано більш 4,7 млрд.грн. податкової заборгованості, що перевищило обсяги списання в цілому за 2004 рік.

При перевиконанні запланованих на I півріччя поточного року доходів не забезпечено виконання витрат загального фонду державного бюджету більш ніж на 2,5 млрд.грн.

Неповне і несвоєчасне проведення запланованих витрат призвело до погіршення платіжної дисципліни.

Кредиторська заборгованість установ, що утримувалися за рахунок коштів держбюджету, збільшилася протягом звітного періоду на 1,5 млрд.грн. і на 1 липня 2005 року складала 4,8 млрд.грн. У 16,3 рази збільшилася заборгованість з оплати праці працівників бюджетних установ - з 21,6 млн.грн. на початок 2005 року до 352,7 млн.грн. на 1 липня 2005 року.

Надходження коштів від приватизації в державний бюджет складали близько 0,7 млрд.грн. або 10% річних призначень.

Колегія рахункової палати вважає, що за умови подолання наявних проблем у фінансовій і бюджетній сферах існують реальні можливості для виконання показників державного бюджету України за 2005 рік.

Ліга


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування