Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко сподівається на реакцію Ющенка, а з Порошенком "персонально" не сварився

Середа, 7 вересня 2005, 15:18

Колишній держсекретар Олександр Зінченко вважає, що новий держсекретар Олег Рибачук має достатню політичну вагу для цієї посади.

"У цілому, я думаю, що ця людина має достатню політичну вагу, щоб бути на такій посаді", - сказав Зінченко в середу в інтерв'ю журналістам, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він відзначив, що ставиться до Рибачука з повагою і в них "тривалі дружні стосунки".

Екс-держсекретар також сподівається на те, що президент Віктор Ющенко відреагує відповідним чином на конфлікт, який виник у зв'язку з відставкою Зінченка.

"Я продовжую сподіватися, що президент... скаже слово й буде відповідно діяти, продовжую сподіватися", - сказав Зінченко й підкреслив, що конфлікт, який виник між ним і секретарем РНБО Петром Порошенком", "не персональний конфлікт".

"Я завжди говорив проти втягування президента в персональні конфлікти. Якщо ці конфлікти виходять на інституційний рівень, якщо вони стосуються системи в цілому, то систему необхідно регулювати якнайшвидше", - додав Зінченко.

Він також заявив, що позитивно сприймає доручення Генпрокуратурі й СБУ провести перевірку за фактами корупції у владі, викладених їм на прес-конференції в понеділок.

"Я позитивно реагую на те, що було дане доручення після РНБО із приводу предметного залучення Генпрокуратури й СБУ для перевірки всього того, що було оголошено на моїй прес-конференції", - сказав Зінченко.

Разом з тим, він відзначив, що тих матеріалів, які є на даний момент, "ще не досить для того, щоб підвести риску". "Я думаю, що ми попрацюємо серйозно в цьому плані, і робота буде продовжена", - сказав він.

Зінченко також відзначив, що поки не може чітко сказати, чи вистачить його доказів для того, щоб довести свою правоту в суді із секретарем РНБО. "Суд є суд, зможу або не зможу (довести факти, викладені не прес-конференції), ми там подивимося", - сказав він.

Як повідомлялося, 5 вересня Зінченко обвинуватив у корумпованих діях секретаря Ради національної безпеки й оборони Петра Порошенка, першого помічника президента Олександра Третьякова й лідера парламентської фракції "Наша Україна" Миколи Мартиненка.

Наступного дня Порошенко в середу заявив, що направив лист у Генпрокуратуру, СБУ й МВС із проханням розглянути викладені Зінченком факти й порушити кримінальну справу або відмовити в цьому у зв'язку з відсутністю складу злочину. Він також направив позов у суд проти Зінченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...