Луценко взявся за людину Литвина

Середа, 7 вересня 2005, 19:46

Міністерство внутрішніх справ вбачає ознаки причетності до скоєння економічного злочину голови та ряду інших посадових осіб Держкомрезерву.

Про це повідомляє департамент зв’язків з громадськістю МВС.

Мова йде про закупівлю у червні-липні 2005 року дизельного пального марки "Л 02-62" в кількості 20 000 тонн до державного резерву, яке Держкомрезерв здійснив з порушенням умов тендеру

У ході перевірки департаменту Держслужби боротьби з економічною злочинністю МВС встановлено, що під час проведення тендеру на закупку пального відповідні заявки надійшли від трьох підприємств.

Одне з них - ЗАТ "Вись" розпочало поставку дизельного пального до державного резерву на чотири дні раніше до підписання угоди, при цьому стартова ціна на дизпаливо була вищою на 1000 грн. від середньої ринкової.

МВС вважає, що таким чином посадові особи ЗАТ "Вись" та Держкомрезерву умисно, "з метою викрадення різниці в ціні, необґрунтовано завищили вартість дизпалива на суму понад 20 млн. грн".

"Слід зазначити, угоду із ЗАТ "Вись" на закладку 20 000 дизельного пального було укладено 24.06.2005. Цього ж дня Держкомрезерв України перерахував ЗАТ "Вись" близько 25 млн. грн. за пальне, яке постачалося цим підприємством фактично до юридичного рішення про закупівлю пального. А вже наступного дня розрахувався за дизельне пальне в повному обсязі - на загальну суму 74 млн. 972 тис. грн.", - говориться в повідомленні.

Також відзначається, що в тендері брали участь особи, пов’язані з керівництвом Держрезерву (наприклад, одне з ТОВ засноване Бойко Іриною Миколаївною - дружиною Голови Держкомрезерву Бойка В.О.), що дозволяє висловити припущення про змову між керівництвом Держкомрезерву України та учасниками тендеру.

08.08.2005 Головним слідчим управління МВС України за матеріалами дослідчої перевірки порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Проводиться комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на документування дій посадових осіб Держкомрезерву при вчиненні цього злочину.

Голова Держкомрезерву Бойко вважається людиною Володимира Литвина.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:06
У російських судах рекордна кількість справ про дезертирство − розвідка Британії
12:01
фотоРосійські війська з артилерії обстріляли середмістя Куп’янська
11:43
Легендарний чеський хокеїст: Допустити росіян на Олімпіаду – це все одно, що надіслати їм тисячу літаків чи танків
11:40
фотоСтолицю Греції накрив помаранчевий пил з пустелі Сахара
11:35
Більш ніж половина новобудов в Україні мають судові процеси щодо земельних ділянок
11:33
ВАКС конфіскував у голови окупаційної адміністрації Запоріжжя 5 літаків, квартири та судно
11:32
Нащадки данського магната продають його унікальну колекцію: вони чекали на це 100 років
11:18
Українці стали у 6 разів частіше дарувати автомобілі
11:06
відеоДрони СБУ уразили дві нафтобази у Смоленській області РФ - джерело
11:05
У Бундестазі вимагають від Шольца дати Taurus Україні після схвалення допомоги Сенатом США
Усі новини...