Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко звинувачує Терьохіна у зриві вступу до СОТ і сварках з Росією

Четвер, 8 вересня 2005, 10:21

Апарат Ради національної безпеки і оборони заявляє, що заяви міністра економіки Сергія Терьохіна на адресу РНБО про спотворення проекту указу президента з питань поліпшення інвестиційного клімату в Україні "є абсолютно безпідставними та безглуздими".

Про це йдеться у заяві апарату РНБО, розповсюдженій його прес-службою у четвер.

Як відомо, раніше Терьохін заявляв, що текст проекту указу президента про поліпшення інвестиційного клімату, який був розроблений на підставі пропозицій міністерств та відомств, надалі в апараті РНБО "був спотворений".

Апарат РНБО заявляє, що за підсумками засідання РНБО, яке відбулося 29 червня, "протягом семи робочих днів рішення про введення його в дію було доопрацьовано з урахуванням зауважень, висловлених під час засідання та, як проект указу, було надіслано апаратом РНБО до секретаріату президента".

"Через 15 робочих днів до апарату Ради було повернуто проект указу із зауваженнями, його знову було доопрацьовано та повернуто до секретаріату президента. До сьогодні проект указу не подано секретаріатом президента на підпис президенту", - йдеться у заяві.

Щодо закидів Терьохіна про необізнаність секретаря РНБО Петра Порошенка прес-служба зазначає, що "на відміну від Терьохіна, Порошенко чітко знає зміст, терміни та всі обставини проходження документів, які передаються до секретаріату президента з апарату Ради".

"Тому, дізнавшись про проголошені міністром економіки пропозиції, які начебто не врахував апарат РНБО, вважаємо за необхідне повідомити, що ніколи перелічених Терьохіним пропозицій Мінекономіки до апарату Ради не надсилав", - йдеться у заяві.

За словами прес-служби, "це власні побажання Терьохіна, які невідомо чому не були враховані Мінекономіки при наданні апарату РНБО офіційних пропозицій, або міністр економіки є недостатньо обізнаним у справах власного міністерства".

Також апарат РНБО зазначає, що саме Міністерство економіки "стало ініціатором таких заходів, як скасування пільг для інвесторів у спеціальних економічних зонах та територіях пріоритетного розвитку, суттєве зниження митних тарифів, відновлення адміністративного впливу на ціноутворення, ревальвації гривні, тобто заходів, які завдали суттєвої шкоди інвестиційному клімату в державі та значно погіршили її інвестиційний імідж".

Крім того, як стверджує апарат, саме це міністерство "несе відповідальність за зрив плану дій щодо вступу України до Світової організації торгівлі, а також за підрив двосторонніх відносин із стратегічним партнером України – Російською Федерацією – через не виважені вислови міністра економіки".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
Усі новини...