Луценко не забирає речі з кабінету, а Кінах радий очищенню

Четвер, 8 вересня 2005, 16:01

На даний момент продовжується засідання членів уряду, відправленого президентом Віктором Ющенком зранку в четвер у відставку.

Про це стало відомо агентству Інтерфакс-Україна з інформованого джерела.

У прес-службі Кабінету міністрів повідомили, що поки не мають інформації про таке засідання.

Анатолій Кінах, який обіймав у відправленому у відставку уряді посаду першого віце-прем'єра, вважає, що серія відставок створює умови для створення влади нової якості.

"Сподіваюся, що все, що відбувається сьогодні в Україні - це етап відновлення, очищення, створення влади нової якості, на основі морального і професійного принципів і пріоритетів інтересів суспільства і держави", - сказав Кінах в інтерв'ю журналістам.

Він повідомив, що не розглядає питання, ким він може стати в новому уряді, як першочергове. "Я готовий працювати там, де я зможу максимально задіяти свій досвід, свій інтелект, свої принципи в інтересах суспільства і держави", - заявив Кінах.

Він підкреслив, що головне - це посилення довіри людей до влади і, на цій основі, поява впевненості в незворотності перетворень.

"Незважаючи на події, що відбуваються у вертикалі виконавчої влади, моя вимога до себе і своїх колег в уряді - працювати на найвищому рівні концентрації наших зусиль і нашої відповідальності", - додав Кінах.

Він нагадав, що уряд - вищий виконавчий орган у державі, тому повинен працювати ефективно, високопрофесійно і не знижувати темпи соціально-економічного розвитку країни. "Думаю, так і буде", - вважає Кінах.

Член відправленого у відставку в четвер уряду Юрій Луценко, який обіймав у ньому посаду міністра внутрішніх справ, не виключає своєї можливої участі в новому складі Кабінету міністрів.

"Я не забираю речі з кабінету. Я готовий працювати, але з іншого боку - я готовий врахувати будь-які рішення, які прийме глава держави і нове керівництво", - заявив він журналістам перед початком засідання Кабінету міністрів.

Говорячи про прогноз вирішення урядової кризи, він сказав: "В останні тижні, а можливо і місяці, відцентрові тенденції в уряді стали сильнішими, ніж робота над проблемами. Очевидно, почуття політичних ревнощів були сильнішими, ніж довга історія взаємної співпраці. Президент Ющенко використав лідерський статус, щоб почати з нового аркушу формування команди, яка буде працювати не один на одного, а на країну".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...