Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров назвав свою головну задачу на сьогодні

Четвер, 8 вересня 2005, 17:04

Призначений виконуючим обов'язки прем'єра Юрій Єхануров ставить перед собою задачу по створенню стабільної роботи уряду.

Про це Єхануров заявив в інтерв'ю "Українській правді" телефоном з Одеси, де він збирався взяти участь у з'їзді асоціації роботодавців на морському транспорті. Єхануров змінив свої плани і збирається в найближчі години вилетіти до Києва.

"Моя задача одна – щоб члени уряду продовжували свою роботу, і щоб була стабільність. Тому моя задача зараз – створити уряд і провести ефективну роботу", сказав Єхануров.

За його словами, із президентом Ющенком він спілкувався у четвер вранці телефоном, коли знаходився на території Нікопольського феросплавного заводу.

Пізніше в інтерв'ю журналістам в Одесі перед вильотом до Києва Єхануров заявив, що його першими кроками буде проведення консультацій, і тільки після них будуть прийматися рішення.

Він заявив, що є членом команди президента Віктора Ющенка, і як командний гравець буде працювати в команді.

Крім того, в.о. прем'єра сказав, що для нього призначення стало "повною несподіванкою".

Він розповів, що у четвер за дорученням президента проводив нараду в Нікополі з вивчення ситуації на НЗФ, однак глава держави попередив його, щоб він був на зв'язку. Після цього, сказав Єхануров, при під'їзді до Одеси він довідався про своє призначення й одержав команду терміново повернутися до Київа.

В інтерв’ю 5 каналу Єхануров також заявив, що "головне в країні – це стабільність, щоб проста людина відчула, що в країні є президент, в країні є уряд, в країні є парламент, і вся влада працює на те, щоб люди відчували, що влада про них думає". "Люди бояться кризи. Кризи боятися не треба. За кризою слідує виздоровлення. Катарсис і виздоровлення", - додав він.

Єхануров призначений виконуючим обов'язки прем'єра. Для остаточного призначення прем'єра необхідно отримати згоду Верховної Ради.

Єхануров був призначений главою Дніпропетровської облдержадміністрації 1 квітня.

До цього він у Верховній Раді очолював парламентський комітет з питань промислової політики і підприємництва. У 1993-94 роках був заступником міністра економіки України, у 1994-97 очолював Фонд держмайна, у 1997 році був міністром економіки України, у 1997-98 очолював Держкомітет з питань розвитку підприємництва.

У 1999-2001 роках - перший віце-прем'єр, у 2001 - перший заступник голови - керівник головного управління організаційної і кадрової політики і взаємодії з регіонами адміністрації президента України.

"Українська правда", Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування