Мороз бачить "кризу системи" і хоче зберегти Луценка і Ніколаєнка

Четвер, 8 вересня 2005, 19:36

Голова Соціалістичної партії України Олександр Мороз сподівається, що в новому уряді будуть представники партії.

Про це йдеться у коментарі Мороза щодо відставки уряду, розповсюдженому прес-службою СПУ.

“У нас не має сумнівів щодо їхньої (представників СПУ у владі) професійності і, очевидно, у президента - також, тому у нас тут не має проблем відносно представлення наших кандидатур”, - сказав Мороз.

Щодо можливості збереження квот політичних партій при формуванні нового уряду, Мороз сказав, що вони недотримувались і раніше. “Тобто певною мірою очевидно це питання дискусійне”, - сказав він.

Мороз також зазначив, що у новій владі збереглися "старі механізми", зокрема корумпованість.

"Механізми попередньої влади збереглися в новій структурі: є залежність і корумпованість, персональна залежність через кругову поруку, а цього бути не повинно, і вихід з цієї ситуації безперечно у необхідності зміни системи влади", - сказав він.

"Це криза не персональна і, навіть, не політична криза. Це криза системи”, - додав голова СПУ.

Щодо відставки уряду Мороз зазначив, що "сьогодні по суті здійснилося те, що було неминучим, адже нинішня влада зберегла в собі всі ті механізми, всі ті ознаки попередньої влади, які безперечно вели до таких конфліктів”.

Відповідаючи на питання про те, як ця ситуація вплине на виборчу компанію, голова СПУ сказав, що, на його думку, це вплине "незначним чином, оскільки все буде визначатися ставленням виборців до тих чи інших політичних сил".

Зокрема Мороз висловив думку, що структурування відбудеться:

“Безперечно, у парламентських виборах буде брати участь менше політичних партій, але все це визначиться десь до кінця листопада, в грудні місяці все стане на свої місця”.

Він також наголосив, що тут принципово важливо, що “закони про зміни до Конституції, проголосовані 8 грудня 2004 року, з першого січня 2006 року неминуче повинні увійти у силу, і сильний і відповідальний крок президента сьогодні це ще раз підтверджує”.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...