Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук відмовився від Тимошенко, але просить Раду не голосувати за прем’єра

П'ятниця, 9 вересня 2005, 10:29

Голова СДПУ(о) Віктор Медведчук не бачить підстав для блокування з екс-прем’єром Юлією Тимошенко.

Про це лідер СДПУ(о) заявив журналістам, відповідаючи на питання про переговори по створенню блоку опозиційних партій, повідомляє прес-служба партії у п’ятницю.

"Ще рано говорити про яку-небудь конфігурацію майбутнього блоку від опозиції. Переговори ведуться, у тому числі, з нашими давніми партнерами - Партією регіонів України. І ми цього не приховуємо. Що стосується чуток про перехід Юлії Тимошенко в опозицію й можливості нашого з нею блокування, то сьогодні я не бачу ніяких підстав, щоб такий блок міг здійснитися", - сказав Медведчук.

Як відомо, у четвер у ЗМІ з’явилася інформація, що Медведчук не виключає можливості блокування з Блоком Юлії Тимошенко на парламентських виборах.

Крім того, у заяві СДПУ(о), розповсюдженій прес-службою у п’ятницю, партія вимагає утворити надзвичайну парламентську комісію для розслідування звинувачень в корупційній діяльності екс-секретаря Ради національної безпеки і оборони Петра Порошенка, першого помічника президента Олександра Третякова та голови парламентської фракції "Народного Союзу Наша України" Миколи Мартиненка та інших високих посадових осіб.

СДПУ(о) також просить Верховну Раду не розглядати подання президента на узгодження кандидатури для призначення на посаду прем’єр-міністра.

"Президент Віктор Ющенко не здатен керувати державою і йому не можна довірити формування нового уряду та інших органів виконавчої влади", - йдеться також у заяві.

"Не можна дозволяти Ющенку експериментувати з державою та народом України тому, що результатом таких експериментів буде економічний та політичний колапс держави", - заявляють есдеки.

За їхніми словами, він "не спроможний оцінити глибини кризових явищ, не здатний до критичних самооцінок та визнання помилок. Президент не є політично адекватним і замість проведення кримінальних розслідувань корупційних діянь найближчого оточення відправив у відставку уряд".

"Але відставка уряду відбулася не за колосальні провали в економічній, соціальній та зовнішньополітичних сферах, а, фактично, через чвари між кумами і друзями самого президента", - йдеться у заяві.

Тому СДПУ(о) вважає, що всю відповідальність за ситуацію в державі несе Ющенко, який сформував "корумповану, недієздатну команду".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування