Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ попередив, що без Тимошенко Україна задихнеться

П'ятниця, 9 вересня 2005, 11:27

Фракція БЮТ вважає, що відставка уряду Тимошенко була спланованою розправою над нею олігархів з оточення Ющенка.

Про це заявили члени фракції, виступаючи з трибуни парламенту у п’ятницю.

Так, Анатолій Семинога назвав "незрозумілими дії президента, коли одночасно у відставку відправлено чиновників, яких звинувачено у корупції, і уряд на чолі з прем’єр-міністром, який боровся з цією корупцією".

"В один ганебний ряд поставлено тих, хто боровся за ідеали Майдану, і тих, хто їх зрадив", - сказав він.

"Нелогічним з точки зору реалізації задекларованої програми президента та задекларованих вимог Майдану вважаємо відставку уряду України, який за короткий термін збільшив надходження до бюджету, значно підвищив пенсії та заробітну платню, зробив цілий ряд ефективних підходів розвитку економіки, вів боротьбу за повернення державі вкраденої у народу власності", - наголосив бютівець.

"Зрозуміло, що відставкою уряду Тимошенко прикривається відставка корумпованих кумів та найближчого оточення президента. Ми, фракція блоку Юлії Тимошенко, 42 народні депутати України, заявляємо про незгоду з рішенням президента України про відставку уряду Юлії Тимошенко, який ним же визначений як найбільш ефективний уряд за всю історію України", - зазначив Семинога.

Він вважає, що цим самим "інтереси держави і народу знову принесені в жертву корумпованому клану".

"Ми вимагаємо відкритості і прозорості в проведенні прозорого розслідування по факту звинувачення корумпованих чиновників, наполягаємо на негайній зустрічі президента з фракцією БЮТ, заявляємо, що вимоги Майдану будуть непорушними і першочерговими у діяльності блоку Тимошенко", - зазначив Семинога.

Інший бютівець Віктор Таран-Терен назвав відставку уряду "добре продуманою розправою олігархів з Тимошенко" "руками Ющенка".

"Сьогодні радість через край в таборі Медведчуків-Ківалових, п’янка радість в промосковській 5-ій колоні, але не радійте, Юлія Тимошенко ніколи не збиратиме в одну торбу антиукраїнські сили, і несправедливість і людська образа ніколи не заступить їй України" .

Він також нагадав слова Ліни Костенко, "без мене може жити Україна, а я без України задихнусь". І перефразував їх словами "Тимошенко житиме і працювати без будь-якого уряду, але сьогодні без неї задихнеться будь-який уряд".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування