Янукович вирішив рятувати Васильєва, якому загрожує знищення

П'ятниця, 9 вересня 2005, 11:48

Фракція "Регіони України" заявляє, що колишньому генеральному прокуророві, лідерові партії "Держава" Геннадієві Васильєву загрожує фізичне знищення.

Про це з парламентської трибуни в п'ятницю заявив член фракції Олексій Корсаков.

"За деякими даними, колишньому генпрокурору загрожує фізичне знищення", - сказав парламентарій.

Як передає кореспондент Ліги, Корсаков відзначив, що фракція звертається до президента з проханням припинити розправу "над відомим політичним діячем", лідером партії "Держава" Васильєвим.

Причиною переслідувань Васильєва, за словами депутата, є те, що колишній генпрокурор виступив проти грубих порушень законодавства під час "помаранчевої революції".

Також, протестуючи проти бездіяльності президента і правоохоронних органів, Васильєв добровільно пішов у відставку з посади глави ГПУ.

Корсаков відзначив, що Васильєв привселюдно й аргументовано давав негативну оцінку роботі сьогоднішньої влади.

"Активні дії партії "Держава" викликали роздратування у влади, що почала політичну розправу над Васильєвим", - сказав він.

Фракція звернулася до президента з проханням негайно втрутитися в ситуацію, яка склалася навколо Васильєва, і припинити сваволю Київської обласної прокуратури.

"Ми закликаємо президента покінчити з переслідуванням опозиції в Україні і забезпечити дотримання прав громадян, незалежно від їхніх політичних поглядів", - сказав парламентарій.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування