Мороз вже не може чути слово "кум"

П'ятниця, 9 вересня 2005, 14:19

Голова Соціалістичної партії України Олександр Мороз заявляє, що новий уряд має бути сформований "абсолютно прозоро і мотивовано".

Про це йдеться у заяві політвиконкому СПУ, розповсюдженій її прес-службою у п’ятницю.

"Навіть натяки на збереження у владі кумівства і фаворитизму, поєднання бізнесу і влади є неприпустимими", - йдеться у заяві.

Реклама:

Крім того, соціалісти вимагають реакції правоохоронних органів на обвинувачення на адресу окремих представників владної команди.

"Неприпустимо, якщо серйозні обвинувачення, що стали основою конфлікту, не одержать своєї законної оцінки у вигляді рішення суду в найближчі місяці", - сказано в заяві.

За словами соціалістів, не можна розвивати сучасне демократичне суспільство в умовах, "коли влада є по суті не кращою копією кучмізму".

ВІДЕО ДНЯ

"Нова ситуація вимагає зовсім інших, абсолютно прозорих і демократичних підходів до формування владних інститутів. Призначення повинні об’єднувати прихильників лінії президента на демократію, а не викликати божевільну боротьбу за повноваження", - йдеться у заяві.

СПУ також запевняє, що після "системного політичного конфлікту", який завдав серйозної шкоди репутації нової влади, сьогодні "завоювання Майдану одержують друге дихання, а відставки, які відбулися, не приведуть до краху влади в Україні".

"Відставки лише підкреслюють, що вади системи влади, про які неодноразово заявляли соціалісти України, вимагають негайного вирішення", - зазначено в заяві.

"Нова влада повинна показати, що масові відставки це не випадковий жест, а прагнення по-справжньому звільнити політику від впливу корпоративних інтересів", - продовжують соціалісти.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News