Червоненко і Жванія не будуть в новому Кабміні?

П'ятниця, 9 вересня 2005, 15:37

До нового уряду, вірогідно, не потраплять нинішні міністри транспорту Євген Червоненко і надзвичайних ситуацій Давид Жванія, прогнозує екс-віце-прем'єр Микола Томенко.

"Апелювання, що бізнесмени мають повернутися у бізнес, схоже, будуть почуті президентом. І це стосуватиметься Євгена Альфредовича з Давидом Важаєвичем", - сказав Томенко в коментарі журналістам у п’ятницю.

За припущенням Томенка, "у новому уряді не буде людей, які прямо пов’язані з бізнесом".

Він вважає, що щонайменше на половину склад уряду залишиться старим.

Томенко також вважає, що до нового уряду будуть введені представники Народної партії та НДП, оскільки для затвердження Юрія Єханурова прем’єр-міністром без фракції БЮТ не вистачить голосів.

"Думаю, що ми побачимо кілька вже давно знайомих облич, які переходили з уряду в уряд за часів Кучми", - додав звільнений віце-прем'єр.

Томенко вважає, що новий Кабмін буде "урядом тихих людей і міністри не виступатимуть з політичними заявами".

"В секретаріаті президента мені розповідали, що якщо ти зробив щось добре – то маєш доповісти їм і подумати, чи не хоче про це повідомити сам президент. А якщо відбувається щось погане, то в цьому слід зізнатися самому і взяти відповідальність на себе", - розповів Томенко.

За словами екс-урядовця, зараз відправлений у відставку Кабмін розділився на дві частини. "Є частина, які розуміють, що не працюватимуть далі. І є частина, які залишаться, і вони проводять консультації з фракціями", - додав Томенко.

Томенко також продемонстрував журналістам табличку зі свого кабінету, яку він забрав із собою.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування