Вдова Гонгадзе звинувачує Ющенка у відсутності волі і знайшла заміну Піскуну

П'ятниця, 9 вересня 2005, 16:00

Вдова журналіста Георгія Гонгадзе звинувачує президента Віктора Ющенка у відсутності політичної волі для встановлення замовників убивства її чоловіка.

Про це вона заявила в п'ятницю на прес-конференції в Києві, повідомляють Новости Украины.

"Мене особисто дуже турбує позиція президента України. До останнього моменту президент заявляв, ще буквально вчора, що Генеральна прокуратура зробила за 4 місяці більше, ніж за 4 роки. Повинна сказати, що прості слідчі намагалися сумлінно виконувати свою роботу. І вони могли цей злочин розкрити вже давно", - заявила Мирослава Гонгадзе.

За її словами, "не було політичної волі". "І, на жаль, відчувається, що цієї політичної волі щодо замовників цього злочину дотепер нема", - сказала вона.

"Я продовжую стверджувати, що замовником цього злочину був екс-президент України Леонід Кучма. До цього злочину був причетний нинішній голова Верховної Ради Володимир Литвин, і також тодішній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко, якого вже немає в живих", - сказала вдова журналіста.

Крім того, Ющенко, на думку Мирослави Гонгадзе, "має припинити коментувати слідство".

"Це є тиском на слідство, і в суді може бути розцінено як політичний тиск. Я б не хотіла, щоб потім через це обвинувачувані були випущені на волю", - підкреслила вона.

Мирослава Гонгадзе повідомила, що за її "попередньою інформацією, призначений новий генеральний прокурор".

Однак, не одержавши підтвердження в журналістів про це призначення, вдова сказала: "Якщо в нас буде призначений новий генеральний прокурор, я б попросила його не робити політичних заяв, а насправді розслідувати цю справу в комплексі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...