Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії сподіваються, що після Тимошенко революцій більше не буде

П'ятниця, 9 вересня 2005, 16:40

Директор Інституту країн СНД, депутат Держдуми Костянтин Затулін вважає, що останні політичні події в Україні покладуть кінець низці "кольорових" революцій на пострадянському просторі.

"Невдача тих, хто проголосив відхід від Росії, звичайно, вплине і вже почала впливати на події в країнах СНД. Думаю, що у світлі подій на Україні процес "кольорових" революцій у СНД закінчений", - заявив Затулін у п'ятницю на прес-конференції в центральному офісі "Інтерфаксу".

При цьому він підкреслив, що має на увазі "внутрішньополітичні фактори в країнах Співдружності, без врахування впливу ззовні". Як пояснив Затулін, він не виключає, що "зовнішні спроби відродження "кольорових" революцій будуть продовжуватися".

Відповідаючи на питання, чи можливо повторення українського сценарію в Грузії, Затулін "порекомендував президентові Грузії Михайлові Саакашвілі якнайменше зараз виступати в ролі коментатора українських подій".

На думку політолога, на тлі політичної кризи в Україні "трохи карикатурно виглядає грузинське керівництво, що виступає в ролі імпресаріо України в самій Грузії і за її межами".

Крім того, Затулін зауважив, що "у Грузії з наближенням зимового сезону також (як в Україні) можуть виникнути проблеми з опаленням".

Затулін думає, що під час парламентських виборів на Україні російська влада знову зробить ставку на Віктора Януковича.

"У цій ситуації, безумовно, у Росії, швидше за все, будуть розглядати Віктора Януковича і Партію регіонів як основну конструкцію опозиції. Російська влада, цілком очевидно, не довіряє нинішній українській владі і жодних серйозних спроб полегшити її внутрішньополітичне становище – робити щось заради того, щоб якось чи допомогти Ющенку чи Тимошенко - не буде", - сказав він.

"Я не думаю, що навіть "Наша Україна" і Юлія Тимошенко будуть виключені зі списку тих, кому в Росії надають підтримку. Але! Хто буде надавати підтримку "Нашій Україні"? - Звичайно, Борис Юхимович Нємцов і його королівська рать, знайдуться і шанувальники Юлії Володимирівни Тимошенко. Це всі маргінальні центри для російської влади", - вважає Затулін.

За його прогнозом, "Партія регіонів" зможе набрати на виборах 10-15%., а при сприятливому варіанті - до 30%. Шанси Ющенка і його прихильників з "Нашої України" політолог оцінив у 10-20%, а силам Тимошенко відвів 10-15%.

Крім того, на думку Затуліна від 5 до 8% на виборах зможуть набрати комуністи і Соцпартія.

"А от шанси Володимира Литвина і його Народної партії не очевидні. Я навіть не упевнений, що Литвин досидить у кріслі спікера", - зауважив Затулін.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...