Блок Тимошенко поступається Ющенку і Януковичу

П'ятниця, 9 вересня 2005, 17:57

18% опитаних Центром "Соціальний моніторинг" й Українським інститутом соціальних досліджень готові підтримати блок партій "Народний союз "Наша Україна" й "Народний рух України" на виборах Верховної Ради, які відбудуться в 2006 році.

Про це свідчать дані досліджень, які мають Українські новини.

Респонденти відповідали на питання: "Якщо вибори у Верховну Раду відбулися в найближчу неділю і в списку були такі (наведені в списку) партії й блоки, за яку партію або блок Ви б проголосували?"

Партію регіонів готові підтримати 14,6% опитаних "Соціальним моніторингом".

11,3% готові підтримати блок партії "Батьківщина", партії "Наша Україна" (зараз - "Реформи й порядок"), Української народної партії й Української республіканської партії "Собор".

7,3% опитаних готові підтримати Комуністичну партію, а 6,5% - блок Соціалістичної партії з об'єднанням "Жінки за майбутнє".

Блок Прогресивної соціалістичної партії й партії "Держава" могли б підтримати 3,1% опитаних, такий же рейтинг у Народної партії.

Соціал-демократична партія (об'єднана) може розраховувати, за даними досліджень, на 2,5%, а Партія промисловців і підприємців - на 1,2%.

3,8% проголосували б за іншу партію. 4,4% проголосували б проти всіх. 4,3% не хочуть брати участі у виборах, а 19,9% вагалися з відповіддю.

В цілому 85% опитаних мають намір взяти участь у виборах Верховної Ради, які заплановані на 2006 рік.

На питання "Чи збираєтеся ви взяти участь у виборах у Верховну Раду України, які повинні відбутися в 2006 році?" 62% опитаних відповіли "Так".

23% опитаних сказали "Скоріше, так", 9% респондентів сказали, що вони, швидше за все або точно не візьмуть участі у виборах. 6% вагалися з відповіддю.

У ході опитування 25 серпня-5 вересня у всіх регіонах опитано 2 687 респондентів.
Похибка становить 1,17-1,94%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування