СУД ВІДПУСТИВ РІЗАКА

П'ятниця, 9 вересня 2005, 18:12

Постановою Закарпатського апеляційного суду екс-губернатора Закарпаття Івана Різака звільнено з-під варти.

Про це повідомляє прес-служба СДПУ(о).

Як йдеться у повідомленні, 9 вересня суддя Закарпатського апеляційного суду відмовив представнику прокуратури у його проханні продовжити термін утримання під вартою Різака.

"12 вересня (день, коли закінчується термін тримання під вартою, згідно з рішенням апеляційного суду від 7 липня) Різака мають відпустити", - йдеться у повідомленні.

Як повідомила УНІАН член СДПУ(о) Тамара Прошкуратова, Різака звільнено з-під варти без жодного запобіжного заходу. Вона також сказала, що суд розглядав питання щодо продовження тримання під вартою Різака за відсутності журналістів і рідних екс-губернатора, яких на засідання суду не пустили.

За її словами, саме слухання тривало декілька хвилин, а потім, як повідомила Прошкуратова і ще один депутат від СДПУ(о) Михайло Добкін, які час від часу виходили із зали, суддя пішов у дорадчу кімнату і перебував там наодинці майже дві години.

Заступник голови СДПУ(о) Нестор Шуфрич, коментуючи рішення судді, висловив сподівання, що "Україна таки стане на шлях справжніх демократичних перетворень, "оскільки закарпатські судді продемонстрували, що бодай одна гілка влади – судова – є в державі незалежною".

Шуфрич продовжує наполягати, що всі кримінальні справи проти Різака – це зведення політичних рахунків і жодне із обвинувачень не має шансів.

Як відомо, Різака підозрюють в організації масових безпорядків і у зловживанні владою під час президентських виборів у минулому році.

Раніше проти Різака було порушено три кримінальні справи: за фактом перевищення службових повноважень, отримання хабара в особливо великих розмірах, а також доведення до самогубства колишнього ректора Ужгородського національного університету Володимира Сливки.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування