Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров піде на мирову з Пінчуком?

П'ятниця, 9 вересня 2005, 18:56

Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Юрій Єхануров виступає за вирішення проблемних питань приватизації шляхом переговорів з можливим укладанням мирових угод.

"Реприватизації не буде. Там, де є проблеми, пов'язані з роздачею слонів під час передвиборчої кампанії, буде переговорний процес, буде стіл переговорів, і, я думаю, будуть мирові угоди", - сказав він журналістам у Києві в п'ятницю.

"Я думаю, що товариші з розумінням поставляться до політики уряду, а ми спробуємо з ними вести переговори настільки професійно, щоб у нас не було проблем потім. Щоб вони жили в Україні, а не ховалися по островах", - додав Єхануров.

Коментуючи ситуацію на "Криворіжсталі", в.о. прем'єра сказав, що йде підготовка до його продажі відповідно до плану, наміченим Фондом держмайна.

"По "Криворіжсталі" робота йде, і я не бачу якихось особливих питань. Усе рухається, як намітив ФДМ", - відзначив Єхануров. Він додав, що в понеділок на роботу вийде голова правління Анатолій Сокуренко, що представить йому свіжу інформацію про роботу підприємства.

Говорячи про розвиток ситуації навколо "Нікопольського заводу феросплавів", Єхануров заявив, що воно буде йти відповідно до рішення суду.

"Я зустрічався з доручення президента з Віктором Пінчуком і Геннадієм Боголюбовим (представники основних бізнес-груп, що конкурують за підприємство). Переговоривши з усіма активними учасниками і повинен сказати, що буде виконуватися рішення суду. Склад наглядової ради вже готовий. З трьох залишилося дві кандидатури на посаду голови правління. Але усе буде йти відповідно до чинного законодавства, ніхто поспішати не буде", - повідомив в.о. прем'єра.

Єхануров вважає, що урядові України необхідно перейти на більш тонкі інструменти регулювання економікою.

"Якщо раніше ми користувалися досить грубими інструментами, то тепер вони повинні бути більш тонкими... Жодного ручного управління економікою не буде. Ви знаєте мої погляди", - сказав в.о. прем'єра.

На його думку, Україна, що багато років працювала в напрямку розвитку ринкової економіки, "повинна просто завершити цей процес".

Єхануров також позитивно оцінив перспективи України найближчим часом одержати статус країни з ринковою економікою і стати членом Світової організації торгівлі.

"Статус країни з ринковою економікою де-факто Україна має, а тепер ми повинні одержати підтвердження. Щодо СОТ потрібно уважно послухати представників нашого сільського господарства і продумати механізми, які повинні бути впроваджені", - заявив він.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...