Якщо Єхануров не виправить бюджет "проїдання", Литвин прийме свій

Субота, 1 жовтня 2005, 13:55

21 жовтня Верховна Рада, як очікується, розгляне в першому читанні законопроект про державний бюджет на 2006 рік.

Про це повідомив у суботу в Сумській області голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Спікер підкреслив, що зараз раніше представлений у парламенті законопроект допрацьовується, зокрема, йде робота над введенням нових розмірів мінімальних зарплат і пенсій.

У той же час він відзначив, що Україні необхідний бюджет розвитку, а не "проїдання". За словами Литвина, держбюджет не повинен перетворюватися "у касу виплати зарплати". "Не потрібний бюджет, на якому можна в'їхати в черговий раз у парламент", - підкреслив він.

За словами Литвина, у держбюджеті на 2006 рік необхідно попрацювати також і над збільшенням частки фінансування місцевих бюджетів.

Спікер також додав, що якщо уряд не врахує пропозиції депутатів до законопроекту про держбюджет, парламент повинен буде сам розробити свій законопроект і прийняти його.

Литвин повідомив також, що найближчим часом у Москві відбудеться засідання міжпарламентської комісії зі співробітництва України і Росії.

Говорячи про україно-російські відносини, спікер підкреслив: "Ці відносини формалізовані - їх потрібно вирівняти і зробити такими, щоб вони відповідали інтересам України і Росії", додавши, що це можна зробити, "якщо політики відмовляться від змагань" за те, хто буде представляти інтереси Росії в Україні.

Литвин також висловився за необхідність активізації двостороннього міжпарламентського співробітництва з боку Верховної Ради, відзначивши, що український парламент активізував свої міжнародні контакти з парламентами різних країн.

Крім того, Литвин має намір запропонувати депутатам провести рейтингове голосування по кандидатурах на посаді глав парламентських комітетів.

Він нагадав, що в парламенті багато вакансій глав комітетів, повідомивши, що на одне таке місце сьогодні претендує 5-7 чоловік.

Говорячи про голосування з питання призначення віце-спікера парламенту, Литвин підкреслив, що необхідно провести голосування по всім запропонованим фракціями кандидатурам.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News