Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єханурова просять привезти Далай-ламу, бо він бурят

Субота, 1 жовтня 2005, 15:06

Лідер Партії Зелених Віталій Кононов має намір звернутися до прем'єр-міністра Юрія Єханурова за допомогою в організації візиту Далай-лами в Україну.

Про це він сказав в інтерв'ю тижневику "Київський телеграф".

"Навіть по своєму національному характеру Єхануров — людина спокійна, адже буряти були єдиним у колишньому Союзі народом, що сповідував буддизм", - сказав Кононов.

"А буддизм, як ви знаєте, закликає до всесвітньої любові, примирення. Тому символічно, що саме така людина стала одним з лідерів України", - відзначив він.

"До речі, я хотів би звернутися до прем'єра з проханням допомогти організувати візит Далай-лами в Україну. Думаю, після цього Україна ствердилася б у світі як толерантна держава, що поважає всі конфесії", - сказав лідер Зелених.

У той же час, він відзначив, що не має наміру використовувати цей візит для політичної реклами.

"Я не з тих, хто використовує святі символи для політичної реклами. Мене, наприклад, короблять партії, що привозять в Україну моці великих святих і самі біля них "пристроюються". Це дискредитує і саму віру, і політичну силу, що робить собі подібну "рекламу"", - відзначив він.

"А візит Далай-лами можна організувати і після виборів-2006. Його значення від подібного переносу термінів анітрохи не зменшиться", - відзначив депутат.

Він повідомив також, що Партія Зелених піде на парламентські вибори самостійно.

"Зрештою ми вирішили йти самостійно. Нам просто ні з ким блокуватися. Якби ще хоч одна партія, крім Соціалістичної, була нам близька за духом, тоді можна було б сформувати блок, зберігши при цьому ідеологічну чистоту ПЗУ", - сказав Кононов.

"А якщо ми почнемо співробітничати з "грошовими мішками" або з партіями правого толку, то нас просто не зрозуміють і ПЗУ зникне з політичної карти", - відзначив депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування