Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче, щоб міністри ловили мишей

Субота, 1 жовтня 2005, 15:28

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за реформування обласних і районних державних адміністрацій.

"Вони сьогодні перетворилися в обкоми партій", - сказав Литвин у суботу в ході робочої поїздки в Сумську область.

Спікер висловив думку, що люди повинні самі обирати районну раду, яку буде призначати виконком, "щоб було, з кого запитати".

На думку Литвина, за держадміністраціями необхідно залишити функцію нагляду за дотриманням законів і координації діяльності правоохоронних органів.

У ході зустрічі спікер також підкреслив, що в державі не повинна проявлятися "така біда", коли нова влада намагається розтоптати стару.

"Основною причиною є некомпетентність", - сказав Литвин, додавши, що у випадку роботи некомпетентних людей починаються спроби шукати винних. "Потрібно заспокоїтися і просто виконувати закон", - сказав спікер.

"Для мітингів, маніфестацій потрібні одні люди, а для роботи потрібні професіонали", - підкреслив він, висловивши за необхідність призначення професіоналів на посади на всіх рівнях, починаючи від районних адміністрацій і закінчуючи міністерствами.

"Неважливо, якого кольору кішка, важливо, щоб вона ловила мишей", - додав спікер.

Відповідаючи на питання учасників зустрічі, що стосуються проведення адміністративно-територіальної реформи, Литвин відзначив, що негативно сприймає реформу в тому вигляді, у якому вона пропонується.

"Ви можете бути спокійні: поки ця Верховна Рада, і поки я голова Верховної Ради, ця реформа не пройде", - заявив він.

Спікер підкреслив, що для проведення такої реформи необхідно спочатку "чітко все прорахувати", визначити поступову програму і виділити на це відповідні кошти.

Крім того, на його думку, у разі потреби потрібно провести експеримент на якій-небудь області України. "На все це потрібний час. Поки про адміністративну реформу можна забути", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...