За публікацію про сина Ющенка спалили машину?

Субота, 1 жовтня 2005, 18:47

У ніч на п'ятницю в центрі Києва було спалено автомобіль "Бентлі" вартістю 250 тисяч євро директора журналу "Папарацци" Валіда Арфуша.

Як повідомляє газета "Факти", інцидент стався біля будинку № 14 по вулиці Круглоуніверситетській, де проживає Арфуш.

Газета зазначає, що невідомі уламком гантелі розбили автомобільне скло і кинули всередину салону відкриту пластикову каністру з горючою рідиною, а потім підпалену петарду, у результаті чого вигорів салон автомобіля.

Арфуш стверджує, що в нього немає ніяких проблем у бізнесі, і пов'язує випадок тільки з журналом "Папарацци". "У четвер я повертався додому о 23.00, і в мене склалося враження, що за мною стежать..." - сказав він.

Його брат, видавець "Папарацци" Омар Арфуш розповів "Фактам", що він упевнений - інцидент стався у зв'язку з виходом номера, де на обкладинці розміщено фото Андрія Ющенка з його дівчиною на відпочинку в Туреччині. Зокрема, за словами Омара Арфуша, що Валіду раніше погрожували в зв'язку з цим.

"На початку вересня я купив за великі гроші фотографії сина президента України Андрія Ющенка на відпочинку в Туреччині зі своєю дівчиною. Ми планували помістити фото на обкладинці журналу і дати репортаж. Це цілком пристойні фотографії, дуже красиві", - сказав Омар Арфуш.

"Але як тільки стало відомо, що вони в нас є, Валіду почали надходити дзвінки від досить впливових людей в уряді (не хочу називати прізвища) із проханням їх не публікувати. Йому так і сказали: "Ви краще Андрія Ющенка не чіпайте", - розповів він.

"Ми призупинили вихід журналу. А через два тижні у газеті "Київ-Пост" опублікували анонс нашого номера із сином президента. Дзвінки з вимогою не випускати у світ цей номер відновилися. Усе це нагадувало ультиматум", - стверджує Арфуш.

За словами видавця журналу, він радився зі своїм другом, генеральним секретарем міжнародної організації "Репортери без кордонів" Робером Менаром, який сказав: "Якщо ви це не надрукуєте, у вас у країні ніколи не буде свободи слова..."

"Я на сто відсотків упевнений, що все це пов'язано з публікацією про Андрія Ющенка. Інших проблем ні в мене, ні у Валіда немає. Що б там не було, я дав вказівку все-таки надрукувати цей номер. За будь-які гроші", - сказав Омар Арфуш.

Однак джерела "Української правди" не виключають, що інцидент з автомобілем Арфуша також може бути пов'язаний з його неоднозначною діяльністю в модельному бізнесі України.

При цьому організація "Репортери без кордонів" висловила обурення фактом тиску на журналістів.

"Ніхто не має права ставити себе вище закону й у такий спосіб тиснути", - цитує представників організації "Інтерфакс-Україна".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News