Литвин хоче, щоб Єхануров був першим замість Ющенка і щоб його "прокляли"

Понеділок, 3 жовтня 2005, 15:59

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин не виключає, що прем’єр-міністр Юрій Єхануров може очолити передвиборчий список партії "Народний Союз Наша Україна".

Про це він сказав під час прес-конференції після погоджувальної ради керівників фракцій і груп у парламенті у понеділок.

"Я не виключаю, що прем’єр-міністр може, навіть якщо хочете, повинен очолити список, але це не означає, що всі члени уряду повинні бути в списку. Тоді вони будуть працювати на відповідну партію", - сказав він.

За його словами, сьогодні уряд має працювати, "усвідомлюючи свою відповідальність і свою приреченість поступитися місцем певній частині після парламентських виборів".

"Уряд має працювати так, щоб його "прокляли мінімум на 10 років, а після того усвідомили, яку велику справу він зробив для України", - додав Литвин.

Водночас спікер висловився проти того, щоб всі члени уряду були "мобілізовані у партійні списки", бо, "зрозуміло, що вони будуть працювати на політичні партії".

"Якщо так, то, я думаю, що і оцінка діяльності уряду буде адекватною з боку парламенту", - сказав Литвин.

Відповідаючи на питання, з чим пов’язане те, що Народна партія Литвина вже розпочала активну передвиборчу кампанію, Литвин зазначив, що вона не є активною, бо "якщо ви бачите певні конвульсії тут у центрі, то це далеко не достатньо для того, щоб мати підтримку на парламентських виборах".

Він зауважив, що поки не було створено Блок Литвина, а є лише "така пропозиція, з якою виступила Народна партія для того, щоб провести переговори з потенційними союзниками, щоб були підстави для формування блоку".

"Блок має бути сформований не пізніше, ніж за 5 днів до висунення кандидатів у списки, а висунення починається 27 листопада", - сказав Литвин.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування