Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко і Єхануров відправляються в європейське турне

Вівторок, 4 жовтня 2005, 12:40

На початку наступного тижня прем'єр-міністр України Юрій Єхануров відвідає Білорусію з одноденним робочим візитом.

Про це на брифінгу у вівторок заявив керівник прес-служби МЗС України Василь Филипчук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Филипчука, під час візиту буде обговорюватися стан і перспективи розвитку двосторонніх відносин між Україною й Білорусією, насамперед в економічній сфері.

Крім того, сторони позначать оптимальні підходи до рішення основних проблемних питань українсько-білоруського співробітництва, а також розширення взаємодії в гуманітарній сфері.

Передбачається, що під час візиту буде проведено низку двосторонніх міжурядових угод, які розширять правове поле для двостороннього співробітництва в економічній сфері.

Також Филипчук відзначив, що, швидше за все, візит відбудеться 11-12 жовтня.

У той же час президент "Віктор Ющенко 14-15 жовтня відвідає Загреб, де візьме участь у саміті глав держав Центральної Європи", відзначив Филипчук.

За його словами, у саміті візьмуть участь 17 президентів країн Центральної Європи.

Під час засідання глави держав будуть обговорювати процес подальшого об'єднання Європи.

Ющенко виступить із доповіддю, в якій відобразить бачення України в майбутній архітектурі Європи, розширення Європейського Союзу, а також активізації відносин України з країнами Центральної Європи.

Також 18-20 жовтня в Україні з візитом буде перебувати делегація Північноатлантичної ради НАТО на чолі з генсеком альянсу Яапом де Хооп Схеффером.

У рамках візиту відбудеться засідання комісії Україна-НАТО, у якому візьмуть участь міністр закордонних справ України Борис Тарасюк і міністр оборони Анатолій Гриценко.

Під час засідання буде обговорюватися партнерство України й НАТО в контексті забезпечення регіональної безпеки, пройдуть консультації в рамках інтенсифікованого діалогу.

У рамках візиту відбудеться двостороння зустріч Тарасюка з керівництвом НАТО. Крім того, представники альянсу зустрінуться з вищим керівництвом України, відвідають Донецьк, Одесу й Харків.

Під час візиту пройдуть засідання "круглих столів" за участі студентів, представників громадських організацій і ЗМІ.

Також Ющенко 17 жовтня відвідає Лондон, де йому вручать почесну премію Королівського інституту міжнародних відносин за видатний внесок у налагодження міжнародних відносин.

За словами Филипчука, у вересні нинішнього року члени королівського інституту міжнародних відносин дійшли висновку, що Ющенко, який був обраний президентом України внаслідок помаранчевої революції, продемонстрував "значну мужність і мистецтво в забезпеченні мирного процесу політичних змін в Україні".

Нагороду Ющенку, як очікується, вручить королева Великобританії Єлизавета II.

Планується, що в Лондоні президент проведе зустрічі із прем'єр-міністром Великобританії Тоні Блером, представниками провідних британських політологічних і бізнес кіл, а також із представниками української діаспори.

Як повідомлялося, окрім Ющенка, на премію претендували також колишній єврокомісар Гюнтер Ферхойген, прем'єр-міністр Індії Манмоган Сінгх, президент Нігерії Олусегун Обасанджо і йорданський політик Рима Халаф.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування