Віце-прем'єр спробував помирити працівників НТКУ

Вівторок, 4 жовтня 2005, 14:03

Віце-прем'єр з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко зустрівся з працівниками НТКУ, щоб заслухати звіт про стан телекомпанії, після чого він має у вівторок відзвітувати про ситуацію на УТ-1 президенту Віктору Ющенку та прем’єру Юрію Єханурову.

Про це Кириленко розповів кореспонденту "Української правди" у вівторок.

Він також зазначив, що його завданням є "напрацювати зміни до статуту НТКУ щодо збільшення повноважень наглядової ради, яка надалі всередині себе обиратиме президента НТКУ".

Проте Кириленко не повідомив, коли набудуть чинності нові зміни.

Також він наголосив, що на даний момент ситуацію можна вирішити у дуже стислі терміни, якщо президент Ющенко призначить президента НТКУ політичним рішенням.

Про терміни призначення президента НТКУ Кириленко не повідомив. Проте він зазначив, що потрібно вислухати всі сторони конфлікту.

"Я вам не можу зараз сказати, що завтра громадянин Н. буде призначений президентом НТКУ. Також не можу сказати, що керівництво, якому винесено недовіру, ми піддамо остракізму".

При цьому він наголосив, що він відкритий для спілкування з обома сторонами конфлікту. Він вважає, що багато з того, що звучало на зборах – це внутрішні питання колективу.

На закиди представників профспілок НТКУ про те, що головним видом діяльності УТ-1 є виконання держзамовлення, що передбачає відсутність рейтингів, він зазначив:

"Реформування НТКУ не уникнути, на жаль чи на щастя. Державне замовлення з порядку денного не знімається. Разом із тим, рейтинг каналу, який має право на державне замовлення, повинен бути вищим, ніж у комерційних каналів".

Водночас Кириленко порекомендував відкласти розмову про громадське телебачення на певний час до вирішення питання із керівництвом. Але зазначив, що це не буде відкладено у довгий ящик.

Також він запропонував найближчим часом провести зібрання з представниками Держтелерадіо та Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування