Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори-2006 пройдуть під знаком комп’ютера

Вівторок, 4 жовтня 2005, 14:57

Списки виборців, які будуть складатися в ході виборчої кампанії 2006 року, не будуть розміщатися в Інтернеті.

Про це у вівторок заявив голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович, повідомляє Ліга.

За словами Давидовича, незважаючи на те, що ЦВК реалізовує масштабний проект по складанню списків виборців, виборці із цими списками зможуть ознайомитися за допомогою "паперових носіїв" в органах місцевої влади.

Також Давидович повідомив, що навіть така процедура вимагає додаткового законодавчого врегулювання, оскільки в списках утримується конфіденційна інформація про людину.

За словами голови ЦВК, якщо раніше виборець міг довідатися інформацію в списках тільки про себе, то зараз, відповідно до нової редакції закону "Про вибори народних депутатів", виборець має право ознайомитися з усіма списками, у зв'язку із чим з'явилася проблема із захистом конфіденційної інформації про людину.

У зв'язку з цією проблемою Давидович вважає, що сьогодні ще рано говорити про створення загальноукраїнського реєстру виборців. Для початку, за його словами, необхідно прийняти закон "Про реєстр фізичних осіб".

При цьому він прогнозує, що при прийнятті цього закону можуть виникнути проблеми з більшою кількістю релігійних громадян, які відмовляються від одержання ідентифікаційних номерів.

У той же час ЦВК витратить більше двох мільйонів євро на купівлю комп’ютерного обладнання для територіальних виборчих комісій по всій Україні, повідомляє телеканал НТН.

Профінансували проект представництво Єврокомісії в Україні, ОБСЄ та низка інших міжнародних структур.

Зокрема, буде закуплено 1731 комп’ютер для складання списку виборців на парламентські вибори наступного року.

В цей час Давидович запевнив, що комісія не прийматиме упереджених рішень щодо закриття засобів масової інформації, які порушуватимуть закон під час виборів.

Як нагадує канал, "згідно з новим законом про вибори народних депутатів, ЦВК без рішення суду зможе приймати постанови про припинення діяльності засобу масової інформації, який, на думку комісії, порушує закон".

У цій нормі закону деякі експерти вбачають спробу легалізації цензури під час виборів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...