Міліціонер поскаржився на тиск Зінченка. Зінченко теж каже про тиск

Вівторок, 4 жовтня 2005, 17:22

У Генеральній прокуратурі знаходиться заява начальника київського управління по боротьбі з організованою злочинністю Валерія Гелетея про тиск на нього з боку екс-держсекретаря Олександра Зінченка.

Про це заявив начальник столичного головкому міліції Віталій Ярема у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Є заява начальника УБОЗу з приводу того, що пан Зінченко, знаходячись на посаді державного секретаря, дзвонив йому і звертав увагу на те, що не потрібно займатися конкретною справою (карною)", - сказав Ярема.

Він відзначив, що матеріали і відповідна скарга знаходяться на розгляді в Генеральній прокуратурі.

"Я особисто спілкувався з Гелетеєм. Він розповів мені подробиці події. Є свідки. Деякі свідки, які були присутні при цих розмовах", - підкреслив він.

Керівник столичної міліції відзначив, що "давати правову оцінку і вирішувати питання про порушення кримінальної справи - у компетенції Генеральної прокуратури".

Водночас, як повідомляє прес-служба Зінченка, 20 вересня прокуратура м.Києва винесла постанову за підсумками розгляду заяви Гелетея про відмову у порушенні кримінальної справи у зв’язку з відсутністю у діях Зінченка складу будь-якого злочину.

Прес-служба нагадує, що про це також було заявлено 20 вересня генпрокурором Святославом Піскуном на прес-конференції, присвяченій підсумкам перевірки фактів, про які йшлося у заявах Зінченка.

"Те, що сьогодні ця подія в черговий раз виноситься у ЗМІ, свідчить про те, що певні сили продовжують здійснювати тиск на правоохоронні органи", - йдеться у повідомленні.

Водночас, як повідомляє прес-служба керівника фракції НСНУ Миколи Мартиненка, у вівторок до нього надійшов лист за підписом генпрокурора Святослава Піскуна, де сказано, що до Генпрокуратури не надходили заяви від Зінченка про вчинення Мартиненком корупційних чи інших протизаконних дій.

"За результатами ж проведеної перевірки заяв Зінченка про втручання службових осіб РНБО України в діяльність судових органів та протидії законній господарській діяльності порушені кримінальні справи та по них проводиться досудове слідство", - йдеться у повідомленні.

Причетність Мартиненка, за інформацією Генпрокуратури, до цих злочинів не встановлена, а в порушенні кримінальної справи відмовлено "за відсутністю події злочину".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...