НТН поки не дозволили мовити ще в 76 містах. Він натякає на вибори

Вівторок, 4 жовтня 2005, 19:35

Верховний Суд України спрямував на повторний розгляд справу за позовом телеканалу НТН до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Таке рішення було прийнято після того, як була заслухана касація на постанову Вищого господарського суду України по цій справі, повідомляє Ліга.

Як повідомили у Нацраді з питань телерадіомовлення, своєю постановою Верховний Суд скасував оскаржену постанову Вищого господарського суду, а також рішення суду першої інстанції, направивши справу на повторний розгляд у суд першої інстанції.

Нацрада у цьому зв'язку нагадала про "голосну кампанію, розгорнуту каналом НТН і силами, які його підтримують", щоб відвернути громадськість від "незаконного одержання" телекомпанією НТН торік частот для телевізійного мовлення в 76 містах України поза конкурсом.

Водночас у заяві прес-служби НТН йдеться про те, що "таке рішення суду означає, що справа щодо визначення законності отримання частот для телевізійного мовлення в 76 містах України вкотре затягується".

"Мабуть, комусь вигідно саме напередодні виборів тримати канал, який річним досвідом роботи довів своє право на гідне місце в українському телепросторі, в підвішеному стані", - йдеться у заяві.

Як відомо, суперечка між телеканалом НТН і Нацрадою виникла з приводу того, що телеканал звернувся до суду, і той зобов’язав Нацраду внести зміни до ліцензії телеканалу НТН, доповнивши її 75 новими частотами.

Національна рада, не погоджуючись з рішенням Господарського суду Києва, оскаржувала рішення у вищих судових інстанціях.

Наступні рішення - Господарського суду Києва, ухвала Господарського Апеляційного суду, ухвала Вищого Господарського суду України - були на користь телеканалу НТН.

Водночас НТН стверджує, що прийняте судом рішення "жодним чином не позначиться на інформаційній політиці НТН".

"Об’єктивність та правдивість і надалі залишатимуться основними принципами нашої роботи", - йдеться в заяві.


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування