Єхануров попросив міністрів не сваритися на людях і не шантажувати депутатів

Середа, 5 жовтня 2005, 11:42

Прем’єр-міністр Юрій Єхануров обіцяє, що уряд проводитиме єдину політику і виступатиме як єдина команда.

Про це він заявив на першому засіданні уряду у середу, яке відбувається за участю президента.

За словами Єханурова, уряд вже "потренувався в суботу і виявилося, що всі члени команди здатні швидко приймати рішення і давати пропозиції".

За словами прем'єра, перед урядом стоять три єдині завдання: "Перше – зупинити негативні тенденції, які є в розвитку країни, і за дорученням президента розробити чітку стратегію розвитку країни".

По-друге, за словами Єханурова, кожен міністр і кожен голова центрального органу виконавчої влади має провести "глибокий аналіз стану справ у відповідній галузі, результатом чого має бути розробка комплексу першочергових заходів, спрямованих на усунення негативних тенденцій".

Третє завдання, на думку Єханурова, це проведення суспільних дискусій перед прийняттям рішень.

"Кожне принципове рішення має пройти через горнило урядових комітетів, які будуть створені вже наступного тижня. Нам потрібна думка, збагачена позиціями всіх зацікавлених осіб – науковців, представників громадськості, підприємців і народних депутатів", - сказав Єхануров.

"Саме урядові комітети мають довести, що ми є прозорим урядом", - додав він.

Також Єхануров відзначив необхідність "кардинального оновлення взаємовідносин з Верховною Радою". "Ми повинні перейти від практики шантажу та подачок до конструктивного діалогу, а головним аргументом стане суспільна користь", - зазначив він.

"Особисто я як прем’єр міністр готовий регулярно звітувати перед депутатами Верховної Ради і роз'яснювати потреби тих чи інших стратегічних кроків уряду", - додав Єхануров.

Єхануров також попередив міністрів, що в уряду не буде час "на розкачку". "Новачкам в уряді я хочу сказати, що наші 100 днів відгуляли інші, а сторожили зрозуміють мене без додаткових коментарів".

"Я дуже хотів би, щоб всі зрозуміли, що питання не в тому, скільки буде існувати уряд, питання в тому, що нам треба своє робити, і ми маємо бути на це налаштовані. Власні амбіції мають бути підкорені, а політичні залежності чи бізнесові інтереси – відкинуті. Уряд буде проводити єдину політику, дискусії – тут, а коли ми виходимо, ми – єдина команда", - сказав прем’єр.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...