Єхануров розповів, чим займатиметься Безсмертний

Середа, 5 жовтня 2005, 11:50

Прем’єр Юрій Єхануров вважає налагодження ефективної взаємодії з вертикаллю центр-регіони однією із засад створення виваженого бюджету на 2006 рік.

Про це він заявив на першому засіданні Кабміну за участю президента в середу.

За його словами, в цій сфері приховані великі ресурси.

"Ми матимемо справжніх голів держадміністрацій, а не удільних князів, які правлять на власний розсуд", - зазначив Єхануров.

"При цьому кожен глава ОДА отримає можливість не лише звітувати, але й матиме реальну можливість ставити проблеми на центральному рівні. Для цього і створено посаду віце-прем’єра з регіональної політики (посаду обіймає Роман Безмертний)", - додав він.

"Успішне використання цих резервів допоможе нам в стислі строки розв’язати невідкладні проблеми, серед яких найважливіші - це збалансоване виконання бюджету 2005 року і соціально-виваженого бюджету розвитку 2006 року", - зазначив прем’єр.

За його словами, основними орієнтирами нового уряду мають стати відновлення і збереження макроекономічних балансів, забезпечення сприятливого інвестиційного клімату, переорієнтація на інноваційні капіталовкладення.

Також, за його словами, серед орієнтирів мають бути розвиток непромислового сектору економіки і побудова нової системи стосунків між владою і бізнесом, а також захист геоекономічних інтересів українського виробника.

"Шановні члени уряду, ми маємо велику кількість невідкладних завдань і не самий сприятливий політичний момент та вкрай обмежений час для прийняття рішень, проте, кожен з вас, коли давав згоду увійти до урядової команди, зробив свій свідомий вибір. Я сподіваюсь, що кожен з вас виявиться достойним цього вибору (міністра)", - зазначив Єхануров.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування