Ющенко хоче відрізати нитку, щоб мати алібі на виборах

Середа, 5 жовтня 2005, 14:01

Прем’єр Юрій Єхануров не збирається відмовлятися від членства в партії "Народний Союз Наша Україна" на час роботи у виконавчій владі.

Про це він сказав на прес-конференції після закінчення засідання Кабміну в середу.

"Партійний квиток класти не збираюсь, а от що стосується посади голови центрального виконкому партії, то вчора ми це обговорили, і там вже призначені нові виконуючі обов'язки", - сказав він.

В той же час, президент зазначив, що "важко уявити урядовців без ідеології, інакше це небезпечні люди, але не потрібно займатися розбудовою політичної сили за рахунок посади".

"Якщо ми не відріжемо цю нитку, ми не матимемо алібі на вибори, що прем’єр відокремить себе від виборів 2006", - сказав Ющенко.

Він ще раз пообіцяв і наголосив, що вибори пройдуть без застосування адмінресурсу, а також без використання бюджетних коштів в інтересах тієї чи іншої політичної сили.

"Запевняю, що жодної копійки не піде на розбудову тієї чи іншої сили. Більше не буде такого, що НАК "Нафтогаз", "Укрзалізниця" чи порти працюють на вибори", - сказав Ющенко.

На питання, хто очолить партійний список НСНУ, президент не дав конкретної відповіді, сказавши лише, що це буде "самий достойний, сама цікава людина".

Щодо розмежування бізнесу і влади, Ющенко сказав, що треба бути "чесним в цій дискусії".

"Не йдеться про те, щоб жебраків брати в уряд. В уряд мають заходити високі професіонали, які в житті зробили хоча б одну справу, про яку можна сказати, що вона вдала", - зазначив Ющенко.

Водночас він закликав урядовців не плутати службове крісло з інтересами власної структури.

Він також додав, що контролювати урядовців в цьому плані мають журналісти та правоохоронні органи, але головний критерій в цьому плані – це їх особиста мораль та совість.

За словами Ющенка, ті, хто приходять в уряд, матеріально програють порівняно з тим, що вони могли б заробити поза ним. Але, за його словами, тут у них з'являється "унікальна можливість служити українській громаді". Це, на його думку, – "унікальна честь".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування