Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Литвина відмовилася підтримувати бюджет-2006

Середа, 5 жовтня 2005, 15:03

Фракція Народної партії не буде голосувати за бюджет 2006 року в тому варіанті, у якому документ поданий у парламент, заявив лідер фракції Ігор Єрємєєв.

"Сьогодні ми відповідально заявляємо, що не можемо й не будемо голосувати за бюджет 2006 року, оскільки він повністю повторює помилки попередніх років", - сказав Єрємєєв на засіданні парламенту в середу.

За його словами, як і раніше даний документ є "жертвою соціального популізму".

Єрємєєв відзначив, що якщо бюджет на наступний рік буде прийнято у тому варіанті, у якому в цей час він поданий у Верховну Раду, у країні доведеться закрити значну кількість об'єктів соціального призначення.

Зокрема, за його словами, тільки в Дніпропетровську буде закрито 7 лікарень і скорочено 4 тис. робочих місць. Він також нагадав, що в Житомирській області через недостачу коштів на зарплати педагогам закрито більше 20 шкіл.

"Уряд не чує ні нас, ні президента", - відзначив Єрємєєв, нагадавши, що відповідно до бюджетної резолюції 10% витрат державного бюджету передбачалося направити на утримання агропромислового комплексу, однак ця вимога не виконується.

Єрємєєв відзначив, що фракція вітає створення урядової робочої групи, яка доопрацює проект бюджету 2006 року.

На прес-конференції Єрємєєв також підкреслив, що принципова позиція фракції не приведе до радикальних заходів.

"Не думаю, що буде необхідність блокувати трибуну парламенту", - сказав він, завіривши, що "не буде ніяких демаршів".

Разом з тим, за словами лідера фракції, якщо Кабінет міністрів не врахує пропозицій по проекту бюджету, то Верховна Рада "буде змушена сформувати свій проект бюджету".

У свою чергу, присутня на прес-конференції представник фракції Катерина Ващук пояснила, що доопрацювання проекту бюджету припускає скорочення деяких статей бюджету агропромислового комплексу, "які не можна контролювати".

"Це підтримка якихось розробок, яких ми не бачили, стимулювання якихось новітніх відкриттів техніки... А там заставляються 10,20,30 млн.", сказала вона, додавши, що фракція акцентує увагу на цільових програмах, які "дійсно дійдуть до селянина й можуть щось у селі поміняти".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування