Литвину не подобаються дискусії на вулиці

Середа, 5 жовтня 2005, 18:11

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає недоцільним підвищення прохідного бар'єра для партій, які беруть участь у парламентських виборах.

Про це український спікер сказав у середу в ході зустрічі з міськими головами низки областей України, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Литвин вважає, що при підвищенні процентного бар'єра не буде враховано думку великої кількості людей.

"Краще нехай будуть дискусії в парламенті, ніж на вулиці", - сказав він.

Литвин також підтримує ідею розведення в строках проведення виборів до парламенту і місцевих рад, однак, за його словами, "це не буде відповідати нормам нині діючої Конституції".

У ході зустрічі спікер сказав, що необхідна "серйозна розмова" про бюджет наступного року. При цьому, за його словами, мова йде не тільки про бюджет, але й, власне, про систему управління в державі.

Спікер вважає за необхідне при розгляді й прийнятті бюджету в парламенті жорстко дотримуватися вимог бюджетної резолюції.

Учасники зустрічі відзначили "серйозну кризу" управління в державі, слабку підтримку місцевого самоврядування з боку центральної влади.

Голови місцевих рад запропонували створити робочу групу, яка б узагальнила пропозиції представників органів місцевого самоврядування в контексті розробки програми розвитку держави, і напрацювати відповідні стандарти роботи місцевих органів влади.

До складу робочої групи пропонується включити мерів міст. Литвин підтримав цю пропозицію.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...