Томенко складатиме списки БЮТ на вибори

Середа, 5 жовтня 2005, 18:51

Екс-віце-прем'єр, заступник голови партії "Наша Україна" ("Реформи і порядок") Микола Томенко планує працювати над формуванням виборчого списку Блоку Юлії Тимошенко.

Про це він заявив на прес-конференції у Тернополі, повідомляє УНІАН.

"Зараз у мене є вільний час, щоб попрацювати зі списками", – сказав Томенко.

За його словами, члени блоку будуть обговорювати кожну кандидатуру від кожної партії, яка піде на вибори у складі БЮТ. В такий спосіб, вважає він, вдасться уникнути випадкових людей, або не допустити, щоб хтось продав своє місце в парламенті комусь із бізнесменів.

"Кожен повинен буде виступити і пояснити, що він збирається робити в парламенті чи в уряді", – пояснив принцип формування виборчого списку БЮТ Томенко.

Він також зауважив, що планує використовувати і результати соціологічних досліджень, щоб з'ясувати, як громадяни сприймають того чи іншого кандидата у депутати.

В той же час Томенко зазначив, що свій номер у списку БЮТ він ще не знає. "Це з'ясується, коли ми у Києві зберемо 5 тис. осіб, і шляхом таємного голосування визначимо, хто під яким номером ітиме на вибори. Може я буду другим, а може там сьомим, я не знаю", – сказав політик.

Крім того, Томенко повідомив, що частина членів партії "Реформи і порядок" підтримує "Народний союз "Наша Україна", інша – Блок Юлії Тимошенко. За його словами, це має вирішити з’їзд партії. Проте він зазначив, що або він, або голова партії Віктор Пинзеник змушений буде вийти з партії.

"Якщо більшість прийме рішення блокуватися з Блоком Тимошенко, то меншість разом Віктором Пинзеником вийде з "ПРП" і піде в "НСНУ", – пояснив він. – Якщо Пинзеник переконає більшість нашої партії, що потрібно іти на вибори з "Нашою Україною", тоді я зі своїми прихильниками покину ПРП і на умовах індивідуального членства вступлю у Блок Тимошенко".

Загалом, відзначив Томенко, посада у партії для нього "не є цікава", оскільки він більше любить працювати самостійно. "Імовірніше за все, я буду заступником або одним із керівників БЮТ, і буду займатися виборчою кампанією", – сказав Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування