Мороз сподівається зберегти своїх губернаторів і ще пропонує кадри

Середа, 5 жовтня 2005, 20:08

Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає, що губернатори-соціалісти, які очолюють Полтавську та Одеську області користуються авторитетом і питань по їх зміні не виникатиме.

Про це він заявив у середу в ефірі Національного радіо, висловлюючи думку щодо заяви президента Ющенка про наміри змінити деяких керівників областей, повідомляє прес-служби СПУ.

За словами Мороза, "Полтавщина сьогодні входить у 3-4 кращих областей за підсумками господарювання за попередній період в нинішньому році. Вищими стали показники і в Одеській області".

Крім того, лідер СПУ зауважив, що соціалісти можуть запропонувати свої кандидатури на керівні посади в цілій низці областей.

"Я маю на увазі ті, в яких потрібно зробити кадрову заміну, де замість управління займаються політиканством", - зазначив він.

Що стосується міністрів-соціалістів, Мороз вважає, що найскладніше сьогодні працювати в уряді  міністру агрополітики Олександру Баранівському.

Він пояснив, що складність роботи полягає у необхідності негайно вживати відповідних кроків, щоб не допустити продовольчої кризи.

"Те, що держава і попередній уряд не пішов на зустріч нашим вимогам і міністра аграрної політики, зокрема, про створення аграрного фонду, фінансування закупок зерна, може привести до дуже тяжких наслідків", - зазначив Мороз.

Він також висловив деякі зауваження до бюджету.

"Треба визначитись, що таке прожитковий мінімум. Яка відповідність повинна бути між прожитковим мінімумом, мінімальними пенсіями, зарплатами і тими соціальними відрахуваннями, які обраховуються виходячи з цього мінімуму, бо там взагалі – наруга над здоровим глуздом, коли з 19 грн. починають робити відрахування тим людям, які соціально цього потребують", – сказав Мороз.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...