Порошенко рятував докази у справі Гонгадзе

Четвер, 6 жовтня 2005, 10:20

Екс-секретар Ради національної безпеки й оборони України Петро Порошенко заявляє, що справу про убивство журналіста Георгія Гонгадзе реально розкрити ще цього року.

Про це він заявив у середу під час вечірнього прямого ефіру на телеканалі "Інтер".

"Я упевнений у тому, що суспільство здатне розкрити справу Гонгадзе, установити виконавців, установити, хто давав вказівки. Це не була ініціатива міліціонерів. І це реально зробити в поточному році - зняти питання Гонгадзе з прапорів передвиборчих і дати можливість матері поховати сина, державі - покарати злочинців", - заявив Порошенко.

Відповідаючи на питання ведучого, чому президент України дотепер не виконав передвиборчі обіцянки і справа ще не розкрита, Порошенко сказав: "Можу запевнити вас, що Ющенко не є слідчим, але справа Ющенка - створити необхідну атмосферу, необхідну політичну волю, яка б сприяла... для того, щоб розкрити цю справу".

Порошенко також відзначив, що був одним з депутатів, які не допустили знищення доказів у справі Гонгадзе.

"Я знаю про те, що у 2003 році, коли був призначений новий генпрокурор Васильєв, ...коли намагалися, я про це достеменно знаю, знищити докази по справі Гонгадзе, саме чесні і порядні люди, у тому числі і Петро Порошенко, здійснили, ризикуючи життям і свободою, певні кроки для того, щоб зберегти докази", - сказав Порошенко.

Ліга УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування