Порошенка цікавить депутатство у будь-якому вигляді

Четвер, 6 жовтня 2005, 10:41

Екс-секретар Ради національної безпеки й оборони України Петро Порошенко підтримує ідею про зняття недоторканності з депутатів.

Про це він заявив у середу в прямому ефірі телеканалу "Інтер", повідомляє Ліга.

На питання, чому президент все-таки підписав закон "Про внесення змін до закону України "Про статус депутатів місцевих рад", який надає недоторканність депутатам місцевих рад, хоча перед цим заявляв про неконституційність таких положень, Порошенко сказав: "Президент не наклав вето у відповідний строк... І президент зобов'язаний підписати цей закон".

Також Порошенко заявив, що повністю підтримує президента в тому, що необхідно скасувати норми, що вводять недоторканність не тільки для депутатів місцевих рад, але й для депутатів Верховної Ради.

"Я впевнений у тому, що без скасування недоторканності для депутатів Верховної Ради сформувати чисто політичний орган буде важко або неможливо", - сказав екс-секретар РНБОУ.

Порошенко вважає, що "дуже велика кількість так званих політиків від бізнесу" йдуть у парламент для того, щоб, у першу чергу, одержати недоторканність.

"Я впевнений у тому, що на сьогоднішній день, в умовах, коли нова влада продемонструвала нові стандарти демократії, свободи слова, захисту прав людини, на сьогоднішній день необхідне скасування такого інституту як депутатська недоторканність поза парламентом", - заявив Порошенко.

На питання, чи буде його цікавити депутатство без недоторканності, Порошенко відповів: "Упевнений, що так. І це буде критерієм: насправді людина іде в парламент займатися політикою або вона шукає якісь інші речі".

На питання, чи ввійде він у список, якщо обвинувачення, які пролунали на його адресу, виявляться безпідставними, Порошенко відповів: "Я, з вашого дозволу, хотів би забрати слово "якщо".

"Якщо були б хоча б якісь підстави для будь-яких обвинувачень, першою моєю дією була б заява на стіл президента із проханням простити, і друге - було б звернення до народу України із проханням простити", - додав екс-секретар РНБО.

Порошенко заявляє, що й надалі планує залишатися у великій політиці. "Я впевнений у тому, що я буду залишатися в політиці, і я вважаю великою честю для себе бути серед своїх товаришів, серед партії "Народний Союз Наша Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування