Литвин пообіцяв Європі демократію і визнав, що не все чисто

Четвер, 6 жовтня 2005, 11:59

Спікер парламенту Володимир Литвин пообіцяв на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи, що наступні вибори будуть чесними.

"Можу стверджувати, вибори будуть гарантовано демократичними", - заявив Литвин, виступаючи на сесії в Страсбургу.

Литвин сказав, що для "цього Україна працюватиме в тісному контакті з Радою Європи, всіма міжнародними інституціями".

Серед іншого Литвин запропонував створити в Україні дослідницький центр Ради Європи з покладенням на нього функцій аналітики і прогнозу розвитку в Східній Європі.

Під час виступу Литвин також сказав, що "справою честі України є заверешення всіх резонансних кримінальних справ – але заради вставновлення істини і справедливості, а не на догоду комусь чи на чиєсь політичне замовлення".

Литвин сказав, що інколи діям України "бракує правової бездоганності та демократичної чистоти". Як приклад Литвин навів політреформу, де можна знайти як позитивні, так і негативні риси.

"Політреформа означає долучення до європейських зразків організації державного життя і громадянського суспільства, а не консервацію авторитарної системи", - сказав Литвин.

Пізніше у коментарі журналістам Литвин сказав, що скасувати норми, які критикує Рада Європи, зможе тільки новий парламент.

"Уже в процесі роботи наступного парламенту буде можливість вилучити ці норми. Але нинішній парламент навіть за 100-відсоткового бажання не може цього зробити", - сказав Литвин.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування