Литвин називає відставку Тимошенко ординарною. Він не допустить появу нових олігархів

Четвер, 6 жовтня 2005, 12:08

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що Україна зможе впоратися з недопущенням нової олігархізації влади.

"У нас є політична воля, щоб мати справді суттєвий прогрес у впровадженні європейських стандартів, недопущенні нової олігархізації країни, зрощенні бізнесу з владою, гальмуванні реформ", - сказав Литвин у четвер в Страсбургу.

Литвин під час виступу на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи повідомив про зростання ролі Верховної Ради.

"Верховна Рада уже вийшла на належне парламенту місце. Саме вона взяла на себе всю повноту відповідальності у критичний момент президентської кампанії", - нагадав Литвин.

"Зусиллями Верховної Ради і президента мінімізовано політичні ускладення, повязані з відставкою останнього уряду", - додав він.

При цьому, сказав Литвин, відставка уряду – "ця загалом ординарна для демократичних країн процедура сприймалася у нас ледь як не привід до загальної кризи".

Під час виступу Литвин сказав, що Україна сприймає резолюції ПАРЄ з її рекомендаціями "як орієнтири для свого подальшого поступу".

Зокрема, щодо критики ПАРЄ положень політреформи, Литвин сказав, що "ми зможемо, досягнувши консенсусу між політичними силами, усунути ті моменти, які викликають найбільше сумнівів – імперативний мандат і наглядові функції прокуратури".

"Ми готові бачити, слухати і чути світ, готові вічно вчитися. Але не вічно брати чиїсь уроки", - додав Литвин.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування