Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин прогнозує параліч з вини президента і парламенту

Четвер, 6 жовтня 2005, 12:43

Спікер Володимир Литвин прогнозує, що через два тижні робота Конституційного суду буде паралізована, оскільки там не залишиться кому працювати.

"Я згоден, що з 18 жовтня Конституційний суд буде повністю паралізований, бо там залишиться працювати п’ять суддів", - сказав Литвин під час відповідей на питання депутатів після виступу на сесії ПАРЄ в Страсбургу.

Литвин нагадав, що він декілька разів безрезультатно намагався провести через парламент призначення у КС чотирьох суддів, які ідуть за квотою Верховної Ради.

"Решту повинні призначити президент і з’їзд суддів. Я розраховую, що ми проведемо консультації з президентом, судовою гілкою влади і вирішимо це завдання. Це критично важливо для країни", - сказав Литвин.

У коментарі журналістам Литвин сказав, що навіть у разі призначення суддів КС президентом і з’їздом суддів найскладнішим буде привести їх до присяги у стінах парламенту .

На думку Литвина, блокування приведення до присяги суддів КС опозиція пояснить тим, що вони захочуть скасувати політреформу.

"Прихильники того, щоб діяла політреформа, будуть бачити у цих кандидатурах людей, які заангажовані. Тим більше що досвід блокування у парламенті є, і його прищепили ті, які були в опозиції, а зараз перебувають при владі", - додав Литвин.

Як відомо, Конституційний суд в складі п’яти суддів не зможе розглянути жодного питання.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування