Дідусі та бабусі просять Литвина бути миротворцем

Четвер, 6 жовтня 2005, 13:07

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що дискредитованим представникам колишньої влади треба дати шанс жити по-новому.

Це випливає зі слів Литвина, сказаних після його виступу на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

На питання одного з депутатів ПАРЄ про розслідування "злочинів попереднього режиму", Литвин сказав: "Нам треба визначитися, з якого часу будемо вести відлік – з 1917 чи з 1945? З 1991 чи з 2004?"

Литвин зазначив, що він був учасником розв’язання політичної кризи під час виборів 2004 року. "І тоді треба ставити питання про симетричний, всеохоплюючий підхід. А це буде початком глибокого конфлікту. Нам потрібно, встановивши істину, водночас вжити адекватних заходів, щоб зцементувати Україну".

"Головне, що істина має бути встановлена і суспільство має знати, що відбувалося. По-друге, треба визначити міру відповідальності. Але щоб консолідувати українське суспільство, потрібно дати шанс жити за демократичними стандартами", - додав Литвин.

"Я не хочу, щоб в Україні сповідувався однобічний принцип, який нагадує або публічні залякування, або переслідування", - сказав спікер.

"І головне, що мені говорять люди старшого віку в регіонах: "Замиріть Україну!", - додав Литвин.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...