Єхануров не хоче бути "бідним родичем". Пінчук і Ахметов підуть в суди

Четвер, 6 жовтня 2005, 13:20

Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров обіцяє створити всі належні умови для приходу в Україну іноземних інвестицій.

Про це він заявив, виступаючи у четвер у Брюсселі на міжнародній конференції високого рівня "Україна дивиться у майбутнє: на шляху реформ", повідомляє прес-служба Кабміну.

"Уряд вже протягом найближчого часу продемонструє свою непохитну волю до забезпечення надійного захисту іноземних інвестицій", - сказав він, зазначивши, що бізнесу запропонують зрозумілі та однакові для всіх правила гри, що ґрунтуються на дотриманні принципів ринкової конкуренції.

"З усіма розмовами про реприватизацію в Україні покінчено. Факти сумнівної приватизації будуть розглянуті виключно в судовому порядку. Держава отримає справжню ціну за недооцінені об’єкти через мирові угоди. Жоден ефективний власник не постраждає", - наголосив Єхануров.

Ще одним кроком уряду на шляху усунення перешкод для розвитку бізнесу, за його словами, стануть законодавчі ініціативи щодо оптимізації податкового законодавства.

На зовнішній арені , за словами Єханурова, уряд працюватиме в руслі реалізації стратегічного курсу на європейську інтеграцію.

"Україна готова до розбудови дійсно стратегічного партнерства з Європейським союзом... Першочерговим завданням залишається набуття Україною членства в Світовій організації торгівлі... На сьогодні Україна вийшла на фінішну пряму. Залишається ще досить великий обсяг роботи, але міжнародні експерти визнають реалістичність приєднання України до СОТ вже в поточному році", - зазначив український прем’єр.

Він також наголосив, що "принципово важливим" для України є започаткування з Євросоюзом переговорного процесу щодо створення зони вільної торгівлі.

Також Єхануров наголосив на необхідності спрощення візового режиму поїздок для громадян України в країни ЄС. За його словами, це стосується, насамперед, студентів, бізнесменів, науковців і журналістів.

"Переговори з Євросоюзом щодо укладення відповідної угоди очікуються у цьому місяці. Але нашою кінцевою метою є забезпечення права вільного пересування українських громадян країнами Європи", - зазначив прем’єр.

Він також пообіцяв, що зробить усе для того, щоб громадяни України "не блукали світом у пошуках кращої долі, а вважали такою — життя і працю на рідній землі".

"Переконаний, що успішне виконання Плану дій, поглиблення демократичних процесів та високі темпи економічного зростання в Україні якісно наблизять Україну до ЄС", - підкреслив Єхануров.

"Ми не хочемо стукати в (двері ЄС) як "бідні родичі". Нам потрібна недвозначна заява з боку ЄС про політичну підтримку курсу України на європейську інтеграцію", - зазначив український прем’єр.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...