У Києві зупинили забудову конфліктних ділянок

Четвер, 6 жовтня 2005, 14:28

Київська міськрада призупинила дію рішень про виділення під забудову восьми земельних ділянок, навколо яких у столиці виникли конфліктні ситуації.

Відповідне рішення було прийнято Київрадою на пленарному засіданні в четвер із третього разу, передає "Інтерфакс-Україна".

Після того як дане питання двічі не набирало необхідну кількість голосів, мер дав доручення підготувати розпорядження голови Київської міськадміністрації про призупинення дії по даних ділянках.

Омельченко відзначив, що по двох з 10-ти ділянок, по яких він раніше своїм розпорядженням призупинив дію рішення про передачу земельних ділянок, інвестори знайшли взаєморозуміння з місцевими жителями. Зокрема, по вулиці Ірпенській інвестор зібрав підписи жителів прилягаючих будинків.

Щодо ділянки по вулиці Індустріальній Київрада розв'язала ситуацію, вилучивши з користування інвестора територію площею 0,59 га, на якій розташований сквер.

Омельченко після невеликої дискусії поставив втретє на голосування дане питання, після чого за його прийняття проголосували 50 депутатів.

В той же час, депутат Дмитро Іванченко заявив, що призупинення дії рішення на підставі розпорядження Омельченка, що було прийнято раніше, не привело до фактичного призупинення будівництва на цих об'єктах. "Це вже несерйозно, якщо міський голова приймає рішення, то там нічого не має будуватися, і не мають вестися жодні роботи", - підкреслив він.

Омельченко обвинуватив Іванченка в "дезінформації". Для того, щоб продемонструвати, що його розпорядження дійсно виконуються, він дав доручення телеканалу "Київ" направити оператора на всі ділянки й до кінця пленарного засідання представити зйомки з об'єктів.

Як повідомлялося, 7 вересня Омельченко призупинив дію 10-ти рішень Київміськради про виділення земельних ділянок під будівництво об'єктів, навколо яких виникли конфлікти між інвесторами й місцевими жителями.

Розпорядження стосувалося ділянок, виділених: ТОВ "Комплекс О.В.В." на Володимирському проїзді (під будівництво житло-офісного центра); Деснянській райраді на вулиці Жукова, 26 (для будівництва житлового будинку).

Також виділених ПП "З" на перетині проспекту Маяковського й вулиці Каштанової (під будівництво спортивно-розважального комплексу); ТОВ Будівельна компанія "Кроун" на вулиці Білоруській, 3 і на Дарницькому бульварі, 1-3 (для будівництва житлових будинків).

Також у розпорядженні позначені ділянки, виділені ТОВ "Будцентр" на вулиці Воровського, 41б (для будівництва житлового будинку); ТОВ "Екобуд" на вулиці Чорнобильській, 9-б і вулиці Ірпенській, 69-б (для будівництва житлових будинків); ТОВ "Центр підтримки бізнесу" на вулиці Немировича-Данченка, 5 (для будівництва житлового будинку); ТОВ "Київська фінансово-будівельна компанія" на перетинанні проспекту Перемоги й вулиці Індустріальної (для будівництва житлово-офісного комплексу).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...