Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єханурова попередили про корупцію. Він зустрінеться з претендентом на "Криворіжсталь"

Четвер, 6 жовтня 2005, 16:00

Віце-президент Європейської комісії Сіім Каллас вважає, що боротьба з корупцією залишається головним викликом для України.

Про це він заявив під зустрічі з прем’єр-міністром України Юрієм Єхануровим, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами Калласа, помаранчева революція відкрила перед країною багато нових можливостей та народила багато сподівань, які нова влада повинна виправдати.

"Ми дуже сподіваємось, що Україна реалізує свої амбіції та приєднається до Світової організації торгівлі вже до кінця цього року. Це великою мірою визначить динаміку розвитку відносин між Україною і ЄС",- зазначив Сіім Каллас.

При цьому він підкреслив, що реалізація двостороннього Плану дій Україна-ЄС просувається добре.

Каллас наголосив також на необхідності подальшого зміцнення правової системи в Україні. Він, зокрема, підкреслив, що боротьба з корупцією залишається головним викликом як для України в цілому, так і для її уряду.

"Якщо це явище не вдасться подолати - це нестиме ризик для всього процесу реформ",- підкреслив він.

За його словами, майбутні вибори в Україні будуть головним тестом на зрілість української демократії. "Ми будемо уважно стежити за розвитком подій. Проведення справедливих і вільних виборів є дуже важливим для майбутнього всієї країни".

Торкаючись майбутнього, Каллас зазначив, що сьогодні складно відповісти однозначно на питання щодо євроінтеграційних перспектив України. "Україна залишається ключовим партнером Євросоюзу, а двосторонні відносини будуть поглиблюватися та посилюватися у міру просування країни шляхом реформ".

У свою чергу Єхануров пообіцяв забезпечити створення сприятливого інвестиційного клімату та умов для повної реалізації приватної ініціативи в Україні.

Під час візиту до Брюсселю Єхануров також має зустрітися з прем’єр-міністром Королівства Бельгія Гі Верхофстадтом та президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, генеральним секретарем Ради ЄС Хав’єром Соланою та генсеком НАТО Яапом де Хооп Схеффером.

Відбудеться також робочий ланч керівника українського уряду з представниками банку Вест ЛБ. Крім цього, Єхануров дасть інтерв’ю газеті "Файненшл Таймс" та агентству Блумберг.

Окрім цього, Єхануров під час візиту до Брюсселю має зустрітися із представниками французької компанії "Арселор", яка разом з Mittal Steel Co підтвердила намір брати участь у конкурсі на придбання пакету акцій української "Криворіжсталі".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування