Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович вимагає від Ющенка відповідальності й готує БлЯ

Четвер, 6 жовтня 2005, 16:28

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляє, що влада має відповідати за кожен пункт меморандуму, який був підписаний між ним і президентом Віктором Ющенком.

"Кожен пункт меморандуму має виконуватися, і влада несе за це відповідальність", - заявив Янукович у четвер у Сімферополі, відповідаючи на питання журналістів.

При цьому він відзначив, що необхідно створити механізм реалізації даного меморандуму, за допомогою якого можна було б проконтролювати виконання владою своїх зобов'язань.

"Якщо буде створено механізм реалізації цього меморандуму, якщо влада його почне виконувати, то це потрібно не особисто Януковичу або Партії регіонів, це потрібно українському народу, тому що нам потрібно наводити порядок у країні й припиняти займатися популізмом ", - заявив він.

"Країна за вісім місяців котиться вниз і катастрофічно. От чим потрібно займатися. І все це написано в меморандумі", - заявив лідер Партії регіонів.

"Якщо сьогодні влада - президент, прем'єр-міністр - будуть виконувати меморандум, ми будемо ставати нормальною, цивілізованою країною, буде йти діалог між владою й опозицією, і ми будемо тим контролером від імені українського народу, якого має почути влада", - вважає Янукович.

За його словами, позиція Партії регіонів ґрунтується на тому, що Україна не може бути без уряду й прем'єра, оскільки від цього тільки буде страждати населення України й міжнародний імідж держави.

"Тому ми не зацікавлені, ми не радіємо з того, що в країні криза, ми за те, щоб його сьогодні будь-якими шляхами зупинити, щоб почало поліпшуватися життя й щоб запрацювала економіка", - сказав Янукович.

Він також заявив, що пункт про федералізацію України обов'язково буде в передвиборчій програмі блоку, який він формує для участі в парламентських виборах.

За його словами, Партія регіонів виступає як консолідуюча партія всіх регіонів України.

Лідер партії вважає, що потрібно шукати шляхи об'єднання країни, і одним з таких шляхів є надання регіонам максимальних повноважень, створення умов для реалізації регіональних програм.

"Федеративний устрій України - це майбутнє, і ми над цим питанням будемо працювати", - заявив Янукович.

Відповідаючи на питання про те, з ким він планує йти на вибори, лідер Партії регіонів відзначив, що зараз практично завершуються консультації з політичними партнерами.

"І ми виходимо на формат підписання блоку", - сказав Янукович, разом з тим, не уточнивши, з ким саме ведуться переговори. Він завірив, що про це стане відомо, як тільки відбудуться з'їзди партій, які збираються ввійти в його блок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...