Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ставленик Чижа проводить контрреформи на НТКУ?

Четвер, 6 жовтня 2005, 16:50

В.о. президента НТКУ Валерій Круглов, якого було призначено Держтелерадіо України, проводить на телеканалі контрреформи.

Про це повідомляє "Телекритика", відзначаючи, що з достовірних джерел їй стало відомо про нараду керівників підрозділів НТКУ.

"Позиції, які були озвучені, і завдання, які були поставлені під час цієї наради, кардинально відрізняються від всього, що робила нова команда топ-менеджерів компанії протягом останніх півроку. Це можна назвати контрреформами", - зазначає "Телекритика".

За словами Круглова, головне завдання НТКУ – це виконання держзамовлення. З його точки зору, контракт з Держтелерадіо спеціально складено так, щоб компанія не зважала на рейтинги, а тільки на відпрацювання державного замовлення.

Проект змін до нього, спрямований до голови Держтелерадіо Івана Чижа на початку тижня командою віце-президента Андрія Шевченка, Круглов назвав "фількіною грамотою".

Затверджену екс-президентом НТКУ Тарасом Стецьківим сітку мовлення названо нелегітимною, як і наказ про тимчасове зняття старих програм з виробництва.

Круглов також розкритикував директорів об’єднань за виконання наказів про зняття програм з виробництва, заявивши, що вони повинні були продовжити виробництво програм.

Було вирішено створити робочу групу, з представників творчих об’єднань, які повинні до п’ятниці надати список програм виключно власного виробництва і з числа тих, які представлені в тематичному плані держзамовлення. З них потрібно буде сформувати нову сітку мовлення для того, щоб "відпрацювати" необхідну кількість годин.

Програми зовнішніх виробників Круглов назвав "мусором", який "невідомо як потрапляє в ефір" і який потрібно "витряхнути", щоб звільнити час для програм власного виробництва.

Водночас, прес-секретар президента Ірина Геращенко повідомила, що протягом найближчих кількох днів буде змінено склад чинної наглядової ради НТКУ, а також буде призначений новий керівник НТКУ.

Сам Круглов зазначив, що він "займається господарською діяльністю" і коментарів не дає.

Як повідомив Шевченко, канал фактично "заморозив" ті нові проекти, "які мали підтягнути глядача на виборчу кампанію".

"Ми заморозили новий проект Сергія Рахманіна, який називається "Гра в класику”, заморозили "Огляд преси”, також заморожений мій авторський тижневик, інші проекти", - сказав він.

Шевченко порівняв стан на НТКУ зі станом тих людей, "які розорали поле, перед тим викорчувавши звідти бур’яни, пеньки, і це розорене поле стоїть, кілька тижнів воно не засівається, не засаджується нічим, бо ми чекаємо "відмашки" - що ми хочемо зібрати на цьому полі восени".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування