Депутати забезпечили собі особливу старість

Четвер, 6 жовтня 2005, 17:36

Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до статті 20 закону України "Про статус народного депутата України".

Про це у четвер повідомляє УНІАН.

За словами агентства, "за" даний закон проголосувало 309 із 398 депутатів, зареєстрованих у залі.

Закон визначає, що депутату пенсія призначається у розмірі 80 відсотків місячної заробітної плати нині працюючого депутата на момент призначення пенсії.

У той час як чинна редакція закону не вказує про те, що розмір пенсії залежить від заробітної плати депутата на момент призначення пенсії.

В даному законі також передбачено, що депутату, який досягнув пенсійного віку або має вислугу років, за законом про пенсійне забезпечення військовослужбовців та осіб начальницького та рядового складу органів внутрішніх справ, призначається пенсія, виходячи із суми заробітної плати працюючого депутата без обмеження граничного розміру пенсії.

У той же час чинна редакція закону вказує, що пенсія обчислюється, виходячи із заробітку працюючого депутата України.

Крім того, страхові внески на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до солідарної системи нараховуються з усієї суми заробітної плати депутата у Верховній Раді (чинна редакція закону не містить такого положення).

В законі зазначено, що при зміні розміру зарплати працюючого депутата здійснюється перерахунок раніше призначених пенсій з усієї суми зарплати без обмеження граничного розміру пенсій.

Зокрема, чинна редакція закону вказує, що цей перерахунок здійснюється із суми, що складається з посадового окладу з урахуванням всіх доплат та надбавок.

В нині прийнятому законі передбачено, що положення статті 20 цього закону щодо гарантій трудових прав депутата поширюються на депутатів, починаючи з першого скликання, які не можуть бути скасовані чи звужені іншими законодавчими актами.

Чинна редакція закону не встановлює заборону щодо скасування або звуження гарантій трудових прав депутатів минулих скликань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування