Ющенко залишив Семенюк без закону

Четвер, 6 жовтня 2005, 17:49

Президент Віктор Ющенко наклав вето на ухвалений Верховною Радою закон "Про Фонд державного майна України".

Про це повідомляє офіційний сайт Верховної Ради, пропозиції президента до закону на якому поки не опубліковані.

Верховна Рада ухвалила закон "Про Фонд державного майна України" 8 вересня 2005 року.

Зокрема, законом передбачається, що ФДМ підзвітний і підконтрольний Верховній Раді і перебуває в підпорядкуванні Кабінету міністрів у питаннях управління об'єктами державної власності. Термін повноважень голови Фонду - п'ять років. Він не може призначатися на посаду більш двох термінів підряд.

У законі визначені права Фонду.

Зокрема, він може приймати і скасовувати нормативно-правові акти з питань, що належать до його до компетенції; приймати рішення по заявах і скаргам фізичних і юридичних осіб, органів державної влади з питань, пов'язаних з діяльністю Фонду майна Автономної Республіки Крим, регіональних відділень, представництв і організацій Фонду; одержувати безкоштовно у встановленому порядку від міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування інформацію, документи і матеріали, а від державних органів статистики - статистичні дані, необхідні для виконання своїх повноважень.

Для забезпечення виконання задач або окремих своїх функцій Фонд може створювати агентства, центри, госпрозрахункові та інші організації в межах обсягів фінансування, установлених законом.

Для обговорення найважливіших напрямків діяльності у Фонді створюється колегія в складі 15 осіб.

Відповідно до закону, на запити Фонду органи виконавчої влади і місцевого самоврядування, підприємства, установи й організації незалежно від форми власності і їхніх посадових осіб зобов'язані безкоштовно надавати інформацію, необхідну для здійснення Фондом своїх повноважень.

У випадку відмовлення або відхилення від своєчасного надання необхідної інформації з вимоги Фонду, а також надання недостовірної інформації посадові особи несуть відповідальність у встановленому законом порядку.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...