Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не віддав депутатам президента НТКУ

Четвер, 6 жовтня 2005, 18:48

Президент Віктор Ющенко наклав вето на нову редакцію закону про порядок призначення керівників Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України і про припинення їхніх повноважень, прийняту Верховною Радою 4 жовтня.

Повідомлення про це розміщено на офіційному сайті Верховної Ради. Разом з тим тексти пропозицій президента до закону поки не опубліковані.

Відповідно до прийнятої редакції закону, керівники НТКУ і НРКУ не можуть сполучати представницький мандат з іншими видами діяльності.

Закон визначає, що керівники НТКУ і НРКУ призначаються і звільняються парламентом, який також контролює їхню діяльність на даній посаді. Разом з тим Верховна Рада може звільняти керівника НТКУ або НРКУ не раніше, ніж через рік після початку його роботи на даній посаді.

У новій редакції парламент змінив єдине положення раніше ухваленого закону, відповідно до якого ініціювати заслуховування у Верховній Раді звіту керівників НТКУ і НРКУ можуть 150 депутатів - 1/3 від конституційного складу парламенту (раніше ініціювати такий звіт могли 100 депутатів).

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування